Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Soderling i Ferrer u polufinalu Abu Dhabija

Robin Soderling
AFP
31.12.2009.
u 16:48

Nakon što se u polufinale plasirao španjolski tenisač David Ferrer, isto je na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju (tvrda podloga) učinio i Šveđanin Robin Söderling.

Prvi je to turnir nove teniske godine, makar se kalendarski još nije ugazilo u 2010. godinu. No, polufinalni, pa tako i finalni meč, bit će odigrani 1. odnosno 2. siječnja 2010.

Söderling je sa 7-6(4), 7-6(2) pobijedio Švicarca Stanislasa Wawrinku i tako došao do polufinala i meča protiv još jednog Švicarca, uglednijeg Rogera Federera.

Čudljivim putem je Söderling ostvario pobjedu budući je u prvom setu vodio čak 5-1 (uz dva breaka), ali je morao igrati tie-break kako bi osvojio prvu dionicu meča. Čak štoviše, Wawrinka je od 1-5 došao do 6-5 i servisa za prvi set, ali i on je propustio svoju šansu.

U drugom setu je, pak, Söderling došao do prvog breaka kod 4-4, ali kod 5-4 nije materijalizirao servis za meč. No, opet je bio uspješan u tie-breaku i tako izborio polufinale.

I zbog forme s kraja ove godine, ali i zbog kretanja rezultata u četvrtfinalu, u susretu Ferrera i Davidenka favorit je trebao biti Davidenko, no šesti igrač na ATP ljestvici nije iskoristio prednost breaka u trećem setu i vodstvo 4-2. Odgovorio je Ferrer s četiri gema u nizu, te se zasluženo plasirao u polufinale.

Spomenimo da je Ferrer naknadno upao na turnir, nakon što ga je zbog ozljede otkazao Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Abu Dhabi, ekshibicija, četvrtfinale:

Söderling - Wawrinka 7-6(4), 7-6(2)

Ferrer - Davidenko 2-6, 6-2, 6-4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije