Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Šarapova prvim naslovom u Parizu kompletirala Grand Slamove

Marija Šarapova (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/10
09.06.2012.
u 15:57

Ruskoj tenisačici bilo je dovoljno svega sat i 29 minuta za pobjedu protiv Talijanke Sare Errani 6:3, 6:2.

Sat i 29 minuta trebalo je Ruskinji Mariji Šarapovoj, od ponedjeljka prvoj tenisačici svijeta, da u finalnom dvoboju skrši otpor Talijanke Sare Errani i da sa 6:3, 6:2 osvoji Roland Garros.

Mogla je to učiniti i brže, ali propustila je dvije meč-lopte i iskoristila tek treću. U dvoboju s iznimnom zvučnom kulisom (obje su tenisače glasno stenjale, zapravo vrištale kod udaraca) Šarapova je u svemu bila bolja, osim u skraćenim loptama s kojima se Talijanka i branila od meč-lopti i tako barem malo produljila finale.  

Naslov u Roland Garrosu bila je karika koja je nedostajala u bogatoj karijeri 25 -godišnje Ruskinje. Ona je sada jedna od samo deset tenisačica u povijesti koja se može pohvaliti da je u karijeri osvojila sva četiri Grand Slam turnira. Nakon što joj je legendarna Monika Seleš predala trofej, Šarapova je kazala:

- Sara, mi smo se međusobno sastale prvi put, ali ja se nadam da ćemo odigrati još puno važnih susreta - rekla je između ostaloga Marija.

Ruskim je novinarima priznala još nešto:

- Odlična igra naših nogometaša protiv Čeha bila mi je dodatna inspiracija.  

Za pobjedu u Roland Garrosu Šarapova je zaradila 1,250.000 eura, dok je Errani kao finalistica dobila 625.000. No, kako su ona i Roberta Vinci osvojile i turnir parova, njezina se zarada penje do skoro 800.000 eura, što znači da je u Parizu u dva tjedna zaradila više nego u cijeloj godini dotad.

Komentara 1

VG
vgreser
23:11 09.06.2012.

U ovom tmurnom tjednu u kojem je bilo svega i svačega jednom starom čovjeku radost i osmijeh na lice donijela Super Maria i njena pobjeda na prvenstvu Francuske u tenisu! Bravo i čestitke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije