Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA MEMPHIS

Šarapova lovi drugi turnir nakon povratka

Marija Šarapova
AFP
20.02.2010.
u 10:23

Ruska tenisačica Marija Šarapova, trenutačno 16. igračica na svijetu, u finalu WTA turnira u Memphisu (dvorana) lovit će drugu WTA krunu nakon povratka tenisu.

Nakon što su ozljeda, pa operacija ramena, dugo držale Šarapovu izvan tenisa, nekada najbolja svjetska tenisačica se vratila na terene tijekom svibnja 2009. godine. Od tog trenutka je osvojila jedan WTA turniru (Tokyo), a finale je igrala u Torontu, gdje je poražena od sunarodnjakinje Jelene Dementijeve.

Sada ima "idealnu" priliku osvojiti novi turnir budući da joj suparnica u finalu nije iz njenog ranga. Igrat će za naslov protiv Šveđanke Sofije Arvidsson, inače 102. tenisačice na svijetu i kvalifikantice Memphisa, koja je u karijeri jednom osvojila WTA turnir.

U polufinalu nije bilo većeg problema za Šarapovu koja je sa 6:4, 6:3 pobijedila češku tenisačicu i petu nositeljicu turnira Petru Kvitovu. Daleko je više za finale trebala raditi Arvidsson koja je sa 6:4, 4:6, 6:4 bila bolja od Britanke Anne Keothavong, inače pobjednice nad Hrvaticom Karolinom Šprem u četvrtfinalu.

U karijeri su Šarapova i Arvidsson igrale jednom, daleke 2003. u Luksemburgu je Ruskinja dobila meč u dva seta.

WTA Memphis, polufinale:

Šarapova (1) - Kvitova (5) 6:4, 6:3

Arvidsson - Keothavong 6:4, 4:6, 6:4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije