Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Moskva

Safin eliminirao Davidenka!

Marat Safin
Reuters
21.10.2009.
u 18:47

Bivši prvi tenisač svijeta, Rus Marat Safin, ove sezone trebao bi okončati karijeru, ali još uvijek povremeno može igrati na vrhunskoj razini. Dokazao je to pobjedom 4:6, 6:4, 6:2 protiv sunarodnjaka Nikolaja Davidenka u prvom kolu ATP turnira u Moskvi.

Safin je sam u nekoliko navrata isticao da mu je ovo oproštajna sezona na ATP Touru. Iako su mu njegove igre i, pogotovo, njegovi rezultati u većem dijelu sezone ''davali za pravo'' u toj odluci, u zadnje vrijeme se trgnuo. Prije dva tjedna je na ATP 500 turniru u Pekingu igrao u četvrtfinalu, pritom je svladao Čileanca Fernanda Gonzaleza, a u Moskvi je svladao trostrukog pobjednika Kremlin Cupa. Davidenko je osvajao ovaj turnir 2004., 2006. i 2007. godine, dok je Safin dva puta bio finalist, 2006. i prošle godine.

Davidenko je na azijskoj turneji bio iznimno uspješan, osvojio je dva turnira, Kuala Lumpur i ATP Masters 1000 turnir u Šangaju prošlog tjedna, dok ga je u četvrtfinalu Pekinga zaustavio Marin Čilić. Za očekivati je da je ostanak u Šangaju do kraja turnira, na kojem je pobijedio Novaka Đokovića u polufinalu nakon više od tri sata igre i Rafaela Nadala u finalu, itekako ostavio traga na Davidenku u dvoboju protiv Safina, koji nakon izgubljenog prvog seta, u drugom i trećem Davidenku nije dopustio niti jednu break loptu.

Safin je svladao Davidenka četvrti puta u osmom međusobnom susretu. Zanimljivo da su igrali već treći puta u Moskvi. U finalu 2006. bolji je bio Davidenko, a u četvrtfinalu prošle godine Safin, koji će u drugom kolu igrati protiv još jednog sunarodnjaka, Jevgenija Koroljeva.


ATP Moskva, 1. kolo:

Safin – Davidenko (1) 4:6, 6:4, 6:2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije