Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP PEKING

Söderling prejak za Ljubičića u četvrtfinalu

Ivan Ljubičić
AFP
09.10.2009.
u 11:07

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić ostao je bez plasmana u polufinale ATP turnira u Pekingu, koji se igra na tvrdoj podlozi. Jači od njega bio je Šveđanin Söderling sa 7:6, 6:4.

U skoro svakom segmentu igre je Söderling bio bolji, makar je Ljubičić dao odličan otpor tijekom meča i nosio se s 11. tenisačem svijeta mnogo bolje od nekih drugih suparnika 25-godišnjeg Šveđanina.

U meču je Ljubičić imao samo jednu break loptu (tijekom drugog seta), dok je Söderling daleko opasnije puhao za vratom hrvatskog tenisača. Odmah na startu meča imao je dvije break lopte koje nije iskoristio, dok je u drugom još jače nasrnuo. Ukupno je imao pet break prilika u toj dionici, s tim da je kod vodstva 5-4 propustio prve dvije meč lopte, ali ne i treću.

Ne možemo govoriti niti da je tie-break prvog seta bila prilika za Ljubičića, budući je sjajni Šveđanin vrlo brzo pobjegao na 5-1 i lako dobio taj trinaesti gem.

U polufinalu će Söderling igrati protiv Novaka Đokovića, koji je sa 6-3, 1-6, 6-1 bio bolji od Španjolca Fernanda Verdasca.

Ljubičić je imao više as udaraca u meču (12-9), ali je isto tako izgubio čak 20 poena nakon drugog servisa (osvojio ih je 18).

ATP Peking, četvrtfinale:
Čilić (8) - Davidenko (4) 6-4, 6-4
Söderling (6) - Ljubičić 7-6(3), 6-4
Đoković (2) - Verdasco (5) 6-3, 1-6, 6-1
Nadal (1) - Safin 13.00

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije