Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros, kvalifikacije

Pobjeda Veića, poraz Dodiga

Antonio Veić
Marko Lukunić
18.05.2010.
u 13:42

Dvojica hrvatskih tenisača, Ivan Dodig i Antonio Veić, odigrali su svoje mečeve 1. kola kvalifikacija na drugom Grand Slam turniru sezone, Roland Garrosu, s polovičnim uspjehom.

Tako je Veić pobijedio Talijana Francesca Aldija sa 7-5, 7-5, dok je Dodig poražen od Portugalca Ruija Machada 6-4, 4-6, 7-5.

Veiću je pobjeda nad Aldijem, 268. tenisačem svijeta, bila druga u isto toliko njihovih međusobnih mečeva. Gubio je Veić u prvom setu sa 5-2, ali je potom nanizao pet gemova zaredom, osvojio set 7-5, a kasnije i drugi istim rezultatom, te izborio meč 2. kola gdje će njegov protivnik biti pobjednik dvoboja između Rumunja Adriana Ungura i Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Dodigu je ovo bio drugi meč protiv Machada, trećeg nositelja kvalifikacija i 106. igrača svijeta te prvi poraz. U kvalifikacijama Miamija ove godine slavio je Dodig 7-6, 7-5, ali tada se igralo na betonu, a zemljana podloga je ipak najjači adut Machada.

U kvalifikacijama Roland Garrosa kasnije će na terene i treći hrvatski predstavnik Roko Karanušić (263. na svijetu), koji će u 1. kolu snage odmjeriti protiv ruskog tenisača Teimuraza Gabašvilija, devetog nositelja i 116. na ATP ljestvici.

Rekordni nagradni fond na Roland Garrosu    
Nagradni fond drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, koji se ove godine igra od 23. svibnja do 6. lipnja, dosegnuo je rekordne brojke...

Tako će ukupni nagradni fond u Roland Garrosu iznositi 16.807.400 eura, što je 656.940 eura više nego prošle godine kada su pobjednik u muškoj (Roger Federer) odnosno ženskoj konkurenciji (Svjetlana Kuznjecova) zaradili svaki po 1,06 milijuna eura.

French Open je 2007. posljednji od četiriju Grand Slam turnira izjednačio nagradne fondove u muškoj i ženskoj konkurenciji, a ove će godine pobjednici odnijeti po 1.12 milijuna eura.

Roland Garros, kvalifikacije, 1. kolo:
Veić – Aldi 7-5, 7-5
Machado (3) – Dodig 6-4, 4-6, 7-5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije