Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martić sretna jer je trener samo njezin

Petra preskočila 16 vremenskih zona: Nisam znala koji je dan

'Petra Martic of Croatia celebrates her win against Jelena Jankovic of Serbia during their semi-final singles match at the BMW Malaysian Open women's tennis tournament in Kuala Lumpur on March 4, 20
Reuters
07.03.2012.
u 18:06

– Želim godinu završiti među 30 najboljih na svijetu. Sada sam 55., napravila sam iskorak u igri i nastavit ću igrati agresivno

Nakon što je u Kuala Lumpuru u jednom danu odigrala dva meča (polufinalni i finalni), Petra Martić sljedeći je dan preskočila 16 vremenskih zona (gledano iz naše perspektive) i stigla u Indian Wells, gdje je očekuje nastup na 5,5 milijuna dolara vrijednom turniru (pobjednici će pripasti milijun).

Kako se snašla?

– Uh, do jučer nisam znala ni koji je dan ni koji je sat. Sad je već malo bolje, moram se što prije priviknuti – kazala je Petra o ždrijebu koji joj je dodijelio mladu Amerikanku Lauren Davis i dodala:

– Sve će ovisiti prije svega o meni i mojoj igri.

Najbolja hrvatska tenisačica, prirodno je, još je pod dojmom najvećeg uspjeha karijere, pobjede nad Jelenom Janković u polufinalu i poraza od Tajvanke Hsieh u finalu turnira u Maleziji.

– Doista sam imala peh da sam morala odigrati dva tako važna i teška meča u jednom danu. I još k tome po sparnom i vrućem vremenu. Organizatori su mi rekli da ne mogu pomaknuti finale za ponedjeljak zbog dogovorenog televizijskog prijenosa. To se moglo napraviti samo u slučaju ponovne kiše, no, na moju žalost, nedjelja je bila jedini dan kad nije padala kiša – napomenula je.

Posljednji Petrini rezultati zasigurno imaju veze i s novom situacijom njezina trenera Zoltana Kuharszkog. Od lani on više nije istodobno trener i Slovenke Polone Hercog, sav se posvetio Petri.

– Ta mi situacija puno više odgovara. Ne moram se prilagođavati nikome. Trener i ja imamo svoj svakodnevni raspored i doista nam je oboma lakše ovako – naglasila je 21-godišnja Splićanka, ne skrivajući vrlo ambiciozan plan za ovu sezonu:

– Želim godinu završiti među 30 najboljih tenisačica na svijetu. Napravila sam iskorak u igri i nastavit ću igrati agresivno. Ako ne bude ozljeda, ostvarenje cilja čini mi se realnim – zaključila je sada već 55. tenisačica svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije