Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA VARŠAVA

Novi poraz Martić u prvom kolu

Petra Martić
AFP
18.05.2010.
u 17:55

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nastavila je s vrlo lošim rezultatima ove sezone na zemljanoj podlozi. Nastup na WTA turnir u Varšavi okončala je već u 1. kolu.

Bolja od 19-godišnje tenisačice iz Duća, 66. na svjetskoj rang-ljestvici, bila je 31-godišnja mađarska kvalifikantica Greta Arn 7:5, 6:7(3), 6:3 nakon dva sata i 55 minuta ugre. Greta Arn, inače, na WTA ljestvici zauzima tek 205. mjesto, a Martić ju je svladala prije tri godine u Zagrebu kada je bila 792. igračica svijeta, a Arn na 108. mjestu!

Bio je to peti turnir zaredom na zemlji, na kojem Martić nije upisala niti jednu pobjedu! U Madridu je, doduše, predala kvalifikacijski dvoboj 1. kola Španjolki Garcia Vidagany početkom drugog seta, nakon što je dobila prvi.

Forma najbolje hrvatske tenisačice uoči Roland Garrosa definitivno je zabrinjavajuća, što je potvrdio i rezultat dvoboja protiv Grete Arn. Martić je u prvom setu tog meča četiri puta izgubila servis, iako je ubacila 78% prvih servisa. U drugom setu nije bilo breakova, a u trećem je Hrvatica nadoknadila break zaostatka, ali je s novim izgubljenim servisom izgubila šansu za pobjedu.

Statistički podatak koji najviše bode oči jest onaj o break-loptama. Mađarica ih je imala čak 29, realizirala šest, dok je Martić iskoristila četiri od sedam prilika.

 

WTA Varšava, 1. kolo:

Arn – Martić 7:5, 6:7(3), 6:3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije