Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MIAMI

Ništa od polufinala: Murray po osmi put prejak za Čilića

'31.07.2011., Stella Maris, Umag - 22. ATP Studena Croatia Open, finalni mec izmedju Marina Cilica (CRO) i Alexandra Dolgopolova (UKR). Marin Cilic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukić/Pixsell
28.03.2013.
u 21:55

Bio je ovo deveti međusobni okršaj Britanca i Međugorca, a Murray sada vodi 8-1

Naš prvi reket i trenutačno 11. igrač svijeta Marin Čilić u drugom ovosezonskom turniru iz Masters serije u Miamiju stigao je do četvrtfinala u kojem se sastao s trećim igračem svijeta Andyjem Murrayem. Britanac je bio prejak za Međugorca i eliminirao ga u dva seta sa 6:4 i 6:3.

Čilić je na samom početku meča dva puta imao break prednosti, ali ga nijednom nije uspio potvrditi. U prvih pet gemova svaki igrač izgubio je po dva svoja servisa. U samoj završnici seta Čilić je dosta griješio. Murray je još jednom uspio oduzeti servis našem tenisaču i povesti sa 6:4, odnosno 1:0 u setovima. Marin je u prvom setu jako loše servirao, napravio je osamnaest neprisiljenih pogrešaka, sedam više od Andyja Murraya.

U drugom setu, nažalost, nastavila se loša igra Marina Čilića i Andy Murray je odmah došao do prednosti od 2:0. Čilić je imao velike šanse za povratak. Čak je u nekim trenucima drugog seta Čilić igrao dobro. No, na kraju mu je Murray još jednom uspio oduzeti servis. Čilić je uspio spasiti jednu meč loptu i vratiti jedan izgubljeni servis, ali na kraju je Murray ipak još jednom oduzeo servis Čiliću i dobio drugi set sa 6:3: Tako je stigao do svoje osme pobjede u devet mečeva protiv Čilića, dok je naš tenisač šesti put u karijeri izgubio četvrtfinalni meč na turnirima iz Masters serije.

Polufinale Miamija već su izborili Tommy Haas i David Ferrer, a još će igrati Tomas Berdych i Richard Gasquet.

Čilić je četvrti Hrvat koji je igrao četvrtfinale Miamija. Tri puta je to učinio Goran Ivanišević uz jedno finale, dva puta Ivan Ljubičić, koji je također jednom bio u finalu i Mario Ančić koji je izgubio jedno četvrtfinale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije