Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WIMBLEDON

Nadalu drugi naslov i osmi Grand Slam karijere

Rafael Nadal (1)
Foto: Pixsell
1/12
04.07.2010.
u 17:34

Španjolsko slavlje u završnici najvećeg svjetskog turnira.

Wimbledon ima novog pobjednika!

Rafael Nadal je dohvatio drugi naslov na terenima All England Cluba nakon finalnog uspeha nad Tomasom Berdychom - 6:3, 7:5, 6:4.

Češki tenisač, koji je na putu do svoje prve velike završnice pobijedio i drugog i trećeg igrača sa ATP liste (Rogera Federera i Novaka Đokovića) nije imao ikakvog rješenja za prvog svjetskog reketa kojem tijekom dvoboja niti jednom nije uspio oduzeti servis.

Nadal je tako stigao do svoje 14. uzastopne pobjede na turniru svih turnira i 47. ovosezonskog uspjeha (pet poraza) po čemu je uvjerljivo najuspješniji ove sezone (drugi Ferrer sa 38 pobjeda).

Postao je ujedno prvi Španjloac s dva wimbledonska naslova, osvojio ukupno osmi Grand Slam naslov što ga na listi vječnih pomiče na četvrtu poziciju u Open eri koju dijeli sa Jimmyjem Connorsom, Ivanom lendlom i Andreom Agassijem.

Više naslova od 24-godišnja sa Mallorce sada imaju samo Bjorn Borg (11), Pete Sampas (14) i Roger Federer koji je rekorder sa 16 osvojenih Grand Slamova.

Ključne riječi

Komentara 2

PR
propalismoFranjoskroz
17:43 04.07.2010.

tuga i jad.Becker,Edberg,Sampras,Rafter,naš Goran se negdje križaju kad vide ovaj tenis.Gdje je to od Wimbeldona...

DC
DC
03:34 05.07.2010.

Wimbledon su redovito pobjedivali igraci odlicnog servisa i dobre igre na mrezi. Nadal nije ni jedno ni drugo, ali zato je fizicki i mentalno nevjerojatno jak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije