Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MASTERS SERIJA MADRID

Nadalova osveta Federeru na domaćem terenu

Rafael Nadal
Reuters
16.05.2010.
u 21:28

Španjolski tenisač Rafael Nadal uzvratio je Rogeru Federeru za prošlogodišnji poraz u finalu ATP turnira u Madridu, koji se na zemljanoj podlozi igrao u sklopu Masters serije 1000.

Nakon dva sata i jedanaest minuta velike i posve izjednačene borbe Nadal je pobijedio 6-4, 7-6(5), te tako osvojio 39. ATP naslov u karijeri. Kompletirao je i krune sa svih ovogodišnjih jakih turnira na zemljanoj podlozi. Prije Madrida je bio najbolji u Monte Carlu i Rimu.

Posljednji put su Nadal i Federer igrali baš u Madridu prošle godine, kada je prvi tenisač svijeta pobijedio u finalu 6-4, 6-4. Ovo je zato bila "slatka osveta" od ponedjeljka ponovno drugog igrača svijeta Nadala. Bitna je to stavka prije Roland Garrosa, jer znači da će njih dvojica biti prvi i drugi nositelj, odnosno neće se moći namjeriti jedan na drugog prije mogućeg finalnog ogleda.

Bila je ovo jubilarna deseta pobjeda Nadala na zemlji protiv Federera, a pritom je izgubio samo dva meča. Isto tako, ukupno je Nadal trenutačno na omjeru 14-7 protiv Švicarca.

O izjednačenom meču će govoriti mnogo statističkih podataka, pa je tako Nadal osvojio tek jedan poen više (85-84), dok su imali isti broj break-šansi (11), s tim da je Nadal jednom više (4-3) oduzeo servis suparniku.

Kod 5-4 za Nadala u prvom setu Federer je prvo imao dvije vezane break-prilike (15-40), a nakon toga još dvije šanse čime je mogao zakomplicirati tu početnu dionicu. No, Nadal se othrvao tom pritisku i drugi set je odmah otvorio novim breakom.

Federer je dva puta stizao break zaostatka u drugom setu, ali je isto tako propuštao svoje prilike u tie-breaku. Imao je 2-0 i 4-2, ali je Španjolac ipak sve okončao u dva seta. I proslavio veliku pobjedu koja će ga dodatno nahraniti samopouzdanjem prije Roland Garrosa gdje će napraviti sve kako bi vratio titulu pobjednika.

ATP Madrid, finale:

Nadal (2) - Federer (1) 6-4, 7-6(5)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije