Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Madrid

Nadal uvjerljiv protiv Monfilsa

Rafael Nadal
Reuters
14.05.2010.
u 17:58

Španjolac Rafael Nadal, treći tenisač svijeta na rang-ljestvici, ali nedvojbeno najbolji na zemljanoj podlozi, i dalje suvereno maršira na ATP Masters 1000 turniru u Madridu.

Nadal je u četvrtfinalu svladao Francuza Gaela Monfilsa, 12. nositelja,  sa 6-1, 6-3 nakon jednog sata i 18 minuta igre. Bila je to treća uzastopna Nadalova pobjeda na ovom turniru u dva seta, ali i najbolja predstava do sada. Ljevoruki Španjolac je tamnoputom Francuzu dopustio samo dvije break-lopte u meču, obje u drugom setu, ali ih Francuz nije uspio realizirati.

Nadal bi eventualnim trijumfom na ovom turniru preskočio Srbina Novaka Đokovića na drugom mjestu ATP ljestvice sljedećeg tjedna te bi stigao do rekordnog, 18. naslova na turnirima iz serije ATP 1000. Zasad dijeli prvo mjesto s umirovljenim Amerikancem Andreom Agassijem, obojica imaju po 17 titula. Prati ih Švicarac Roger Federer s jednim naslovom manje.

Nadal će u polufinalu igrati protiv sunarodnjaka Nicolasa Almagra, 35. igrača sa svjetske ljestvice, koji je ranije u četvrtfinalu pobijedio Austrijanca Jürgena Melzera sa 6-3, 6-1. Almagro u Madridu igra u odličnoj formi, dobio je, poput Nadala, sve mečeve bez izgubljenog seta. No, ovo mu je, za razliku od Nadala koji je bio slobodan u 1. kolu, bila već četvrta pobjeda u Madridu ove godine.

Kasnije će preostala dva četvrtfinala odigrati branitelj naslova i prvi tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer i 21-godišnji Latvijac Ernests Gulbis, odnosno Britanac Andy Murray i Španjolac David Ferrer.

ATP Madrid, četvrtfinale:

Almagro - Melzer 6-3, 6-1

Nadal (2) – Monfils (12) 6-1, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije