Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U FINALU S VERDASCOM

Nadal: Šesti finale Monte Carla je ispunjenje sna

Rafael Nadal
Reuters
17.04.2010.
u 16:08

Španjolski tenisač Rafael Nadal plasirao se u finale ATP turnira Masters serije 1000 u Monte Carlu. U polufinalu je pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera 6-2, 6-3.

Bila je to deseta jubilarna pobjeda Nadala protiv Ferrera u karijeri (Ferrer je skupio tri pobjede), a nakon prvog međusobnog poraza od Ferrera na zemljanoj podlozi, trenutačno treći igrač na svijetu je nanizao sedam pobjeda.

Nadal će u nedjelju loviti šesti uzastopni naslov u Monte Carlu, kao i prvu ATP krunu nakon svibnja prošle godine kada je slavio u Rimu. Isto tako, pobjedom protiv Ferrera je došao do 31 uzastopne pobjede u Monte Carlu. Ukupno je njegov omjer u karijeri na ovom turniru 33-1.

Iako je Ferrer igrao solidno tijekom polufinala to nije bilo niti blizu dovoljno da ugrozi Nadalovu pobjedu, pa čak i da meč učini dramatičnim. U prvom setu Ferrer nije imao niti jednu break loptu, a u drugom je Nadal na startu ostvario prednost 4-1 koja mu je garantirala ugodan nastavak polufinala.

- Šesti finale Monte Carla, to je ispunjenje sna. Dobro sam igrao u prvome setu i početkom drugog, pa mogu biti zadovoljan. Kao i načinom na koji sam otvorio zemljani dio sezone. Igram dobro i sretan sam zbog toga - rekao je zadovoljni Nadal.

Nadal je ove godine dobio sva četiri meča na turniru u dva seta. Protiv De Bakkera i Berrera je izgubio po jedan gem u meču. Protiv Juana Carlosa Ferrera šest, a protiv Davida Ferrera pet.

Verdasco je do finala došao još lakše, nakon što je sa 6-2, 6-2 savladao prvog nositelja, Srbina Novaka Đokovića, i tako spriječio reprizu prošlogodišnjeg finala.

Verdasco je Đokoviću oduzimao servis čak pet puta, dva puta u prvom i tri puta u drugom setu, dok je svoj početni udarac izgubio tek jednom, u drugom setu. Ukupno je osvojio 23 poena više od svog protivnika (67-44) i došao do treće pobjede u osmom međusobnom meču protiv srpskog tenisača, prve nakon 2006. godine i turnira u Hamburgu.

Ogled Rafaela Nadala i Fernanda Verdasca bit će prvi španjolski finale u Monte Carlu od 2002. godine kada je Juan Carlos Ferrero pobijedio Carlosa Moyu.

ATP Monte Carlo, polufinale:

Nadal (2) - Ferrer (11) 6-2, 6-3

Verdasco (6) – Đoković (1) 6-2, 6-2

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:51 18.04.2010.

Rafa se vraća!

OB
-obrisani-
15:58 18.04.2010.

Bravo, Rafice!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije