Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Kralj šljake poslao Borga u zaborav

nadal
Big Pictures/Pixsell
11.06.2012.
u 19:52

U finalu Grand Slam turnira Španjolac je pobijedio prvog tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

Španjolski tenisač Rafael Nadal sedmi put osvojio je Grand Slam turnir Roland Garros. U nastavljenom finalu pobijedio je Srbina Novaka Đokovića sa 6:4, 6:3, 2:6, 7:5 i tako po broju pobjeda u Roland Garrosu pretekao Björna Borga koji je postigao šest pobjeda.

Moj najdraži turnir


- Borg je jedan od najboljih i najkarizmatičnijih tenisača svih vremena. I samo izjednačavanje s njim je nevjerojatna stvar, a doći do sedmog naslova ovdje je predivno. Moram zahvaliti i Borgu jer je uvijek bio dobar prema meni i sama usporedba s njim čini me ponosnim. Ne zaboravljam ni jedan trofej na Roland Garrosu jer je svaki poseban. Neću ni ovaj, naravno, jer to mi je najdraži turnir i sve mi je trenutačno nevjerojatno i nezaboravno - rekao je Nadal.

Meč je u nedjelju prekinut pri rezultatu 6:4, 6:3, 2:6, 1:2 za Đokovića, uz break,. No, Španjolac je odmah uzvratio break i u 12. gemu četvrtog seta uspio je napraviti još jedan, nakon dvostruke servis pogreške. Novak Đoković nije uspio nanizati sva četiri Grand Slama. Nakon pobjeda u Wimbledonu, Australiji i New Yorku, nije uspio biti najbolji i na zemlji.

- Rafa je bio bolji od mene u finalu. No, osjećam se povlaštenim što uopće stojim ovdje. Nikada nisam bio tu, nikada nisam igrao u finalu Roland Garrosa. Vjerujem da ću se iduće godine vratiti bolji, da ću još bolje igrati i da ću loviti naslov na ovom turniru - rekao je prvi svjetski tenisač.

Ako je za utjehu Novaku, on je jedini uzeo set na turniru Nadalu, koji je na putu do naslova izgubio samo 35 gemova, a gotovo polovicu uzeo mu je prvi tenisač svijeta. Đoković je napravio korak dalje u odnosu na prošlu godinu jer je prvi put u karijeri došao u Parizu do finala. Bez obzira na poraz, ostat će prvi na ATP listi.

Da smo igrali u nedjelju...


- Da smo nastavili igrati u nedjelju, možda bih uspio izboriti peti set, ali to je tenis – zaključio je Đoković.

Nadalu je ovo 11. Grand Slam naslov i 50. ukupno (36. na zemlji).

U međusobnom omjeru s Đokovićem sada vodi 19-14 (12-2 na zemljanoj podlozi), a ove sezone pobijedio je u sva tri susreta na zemlji i tako mu na najbolji mogući način uzvratio za dva lanjska poraza, u Rimu i Madridu.

Đoković je ostao na pet Grand Slam naslova iz osam finala te ukupno 30 turnirskih titula.









Komentara 14

LU
lucio2
15:15 11.06.2012.

Yippppppeeee!!!

Avatar slavoncina
slavoncina
14:39 11.06.2012.

Mate, mi nemamo ni takvog, steta !!

PR
propalismoFranjoskroz
14:43 11.06.2012.

kunem se,nisam znao što uzimam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije