Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI REKORDER

Nadal osmi put u karijeri osvojio Roland Garros!

Rafael Nadal (1)
Reuters/Pixsell
09.06.2013.
u 17:37

Nadalu je ovo nevjerojatni osmi put da osvaja turnir u Parizu što je novi rekord - ni jedan tenisač nije isti Grand Slam osvojio osam puta!

Španjolac Rafael Nadal bit će upisan zlatnim slovima u povijesti teniskog Roland Garrosa. Pobijedivši u ovogodišnjem finalu sunarodnjaka Davida Ferrera sa 6:3, 6:2, 6:3, osvojio je taj turnir i osmi put, što nikome prije njega nije pošlo za rukom. Rekord stoji i kad se u obzir uzmu drugi Grand Slam turniri, barem kad je u pitanju konkurencija tenisača. No, pridodaju li se i tenisačice - netko je ipak bolji od Nadala. Martina Navratilova devet puta je osvajala Wimbledon!

No, Rafa se nedjeljnim trijumfom učvrstio i na postolju kralja zemlje i na postolju kralja Roland Garrosa. Na tom je turniru nanizao 59 pobjeda uz samo jedan poraz - 2009. u osmini finala od Šveđanina Söderlinga. Trudio se 31-godišnji Ferrer (koji do finala nije izgubio niti jedan set) da mu barem malo ospori tu dominaciju, ali nije uspio. Deset godina (i 42 Grand Slam turnira) čekao je na Grand Slam finale, ali na prvi naslov će još čekati.

Iako je Nadal dobio finale u tri seta, to ipak nije bila baš jednosmjerna ulica. Igralo se d va sata i 16 minuta, bilo je tu i dugih izmjena i dugih gemova. Naizgled je drugi set (6:2) dobio lako, no on je potrajao 54 minute, 14 minuta dulje od prvog u kojem je odigrano više gemova (6:3). U međusobnim dvobojima sada je 20-4, Ferrer iz Valencije ostao je mušterija susjeda s Mallorce.

Finalni je dvoboj nekoliko puta prekidan zbog kiše, a dva puta zbog neuobičajenih intervencija gledatelja. Jednom su skandirali neke političke poruke i kad su trebali biti tiho (da igra krene), a drugi su put bacili dimnu bombu. No, sve se na sreću završilo bez težih posljedica.

>> Pogledajte: Navijač s bakljom utrčao na finale Roland Garrosa!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije