Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAFIN šesti naslov zaredom

Nadal u finalu ponizio Verdasca

Rafael Nadal
Reuters
18.04.2010.
u 16:50

Španjolski tenisač Rafael Nadal napokon je osvojio ATP naslov. Šesti je put bio najbolji na zemljanom turniru u Monte Carlu, čime je osvojio prvi turnir nakon svibnja 2009. godine.

Tada je pobijedio u Rimu i od tada je čekao ovu nedjelju, kada je u finalu ponizio sunarodnjaka Fernanda Verdasca pobijedivši ga za jedan sat i 25 minuta sa 6-0, 6-1. Bio je to njihov jubilarni deseti meč u karijeri i deseta pobjeda Rafaela Nadala.

Vrlo sličan rezultat ovome ostvario je Nadal protiv 12. tenisača na svijetu u Roland Garrosu 2008. godine kada je pobijedio 6-1, 6-0, 6-2.

Nadal je pobjedom u nedjelju ostvario 32 pobjedu zaredom na turniru u Monte Carlu, a ukupno u karijeri ima omjer 34-1 na ovom turniru.

Verdasco se unatoč odličnim igrača ovog tjedna, pogotovo protiv Novaka Đokovića u polufinalu, nemoćno osjećao tijekom kompletnog finala u kojem nije imao nikakve šanse.

Čak 14 break prilika u meču je imao Nadal od kojih je iskoristio šest, te je konstantno pritiskao servis 27-godišnjeg Verdasca koji je osvojio samo 12 od 31 poena nakon prvog servisa, te tek sedam od 22 nakon drugog servisa.

Bila je ovo 37 ATP kruna za Rafaela Nadala u karijeri, a oba tenisača se sada sele u Barcelonu gdje će od ponedjeljka Nadal biti prvi, a Verdasco peti nositelj.

ATP Monte Carlo, finale:

Nadal (2) - Verdasco (6) 6-0, 6-1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije