Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETRAGE U BARCELONI POKAZALE

Nadal četiri tjedna izvan terena zbog napuknute tetive

Rafael Nadal
AFP
29.01.2010.
u 14:20

Španjolski tenisač Rafael Nadal prošao je preglede u Barceloni nakon što je doputovao iz Melbournea. Magnetska rezonancija pokazala je napuknuće tetive u desnom koljenu.

Zbog ozljede koju je zaradio pri kraju drugog seta četvrtfinalnog dvoboja Australian Opena protiv Andyja Murraya, nakon čega je predao meč pri Škotovu vodstvu (3:0) u trećem setu, Nadal će morati u potpunosti mirovati dva tjedna. Budu li pregledi za 15 dana pokazali oporavak, počet će s radom. To znači da bi prvi put na ATP Touru ponovno mogao zaigrati za točno mjesec dana.

– Rafael će sljedeća dva tjedna provesti odmarajući se kod kuće u Manacoru na Mallorci – priopćili su iz njegova tabora dok je Nadal izrazio zadovoljstvo što nova ozljeda nema veze s tendinitisom, s kojim je muku mučio u većem dijelu prošle sezone:

– Znao sam da je ovo nešto sasvim drugo. Žao mi je što ću propustiti turnir koji se u Rotterdamu igra u drugom tjednu veljače. Želio sam igrati tamo jer sam na istom mjestu prošle godine izgubio u finalu od Andyja Murraya. Ipak, najvažnije je da sam vratio dobru igru i dobar osjećaj za tenis. Zadovoljan sam razinom igre u Abu Dhabiju na kraju prošle sezone kao i Dohi na početku ove, a posebno sam zadovoljan nastupom na Australian Openu, na kojem sam se opet natjecao na najvišoj razini.

U ponedjeljak će na novoj ATP ljestvici, zbog gubitka bodova u Melbourneu, gdje nije uspio obraniti bodove zarađene u lanjskom trijumfu, Nadal pasti na četvrto mjesto. Preteći će ga Novak Đoković i Andy Murray, njegovi prvi pratitelji.

Bit će to njegov najgori plasman od 23. svibnja 2005. godine, kada je držao peto mjesto.

Nadal je prvo mjesto ATP ljestvice držao od kolovoza 2008. do srpnja prošle godine, čitavih 46 tjedana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije