Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABU DHABI

Nadal bolji od Ferrera u polufinalu

Rafael Nadal
Reuters
01.01.2010.
u 18:02

Španjolac Rafael Nadal pridružio se Šveđaninu Robinu Söderlingu u finalu ekshibicijskog turnira u Abu Dhabiju.

Podsjećamo, Söderling je u prvom polufinalu pobijedio najboljeg svjetskog tenisača, Švicarca Rogera Federera 6-7(6), 7-6(1), 6-2. Federer je, inače, u svih 12 službenih mečeva bio bolji od Šveđanina, kojem ova pobjeda neće biti uračunata u službene mečeve, budući da se radi o ekshibicijskom turniru.

U španjolskom obračunu, drugi svjetski tenisač Rafael Nadal pobijedio je 17., Davida Ferrera 7-6(2), 6-3. Ferrer u prvom setu nije iskoristio niti jednu od pet break lopti, a najvažnije od njih bile su dvije vezane set lopte, imao je 5-4 i 15-40 na servis Nadala.

- Rafa je bolje igrao važne poene - prokomentirao je kratko Ferrer.

Inače, Nadal je i u službenim mečevima uglavnom pobjeđivao Ferrera. Točnije, učinio je to osam puta u 11 dvoboja. Ima nešto bolji omjer i u susretima sa Söderlingom, 3-2, ali zadnja dva meča dobio je Šveđanin.

Nadala zacijelo posebno boli poraz u osmini finala prošlogodišnjeg Roland Garrosa. Söderling, kasniji finalist tog turnira, tom je pobjedom prekinuo dominaciju Nadala na drugom Grand Slam turniru sezone, kojem je to bio prvi poraz uopće na Roland Garrosu, nakon što je u prethodne četiri godine redovito odnosio naslov pobjednika.

Abu Dhabi, ekshibicija, polufinale:

Söderling – Federer 6-7(6), 7-6(1), 6-2

Nadal – Ferrer 7-6(2), 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije