Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Na Li prva Kineskinja s Grand Slamom, u finalu bolja od Schiavone

'China\'s Li Na celebrates after winning over Russia\'s Maria Sharapova during their Women\'s semi final match in the French Open tennis championship at the Roland Garros stadium, on June 2, 2011 in P
'PATRICK KOVARIK'
04.06.2011.
u 17:27

Kineska tenisačica Na Li pobijedila je u finalu Roland Garrosa Talijanku Francescu Schiavone 6:4, 7:6 (0)

Prvi je to pojedinačni Grand Slam naslov za najmnogoljudniju zemlju svijeta, a Na Li je osvojila peti turnir karijere i prvi na zemlji. Naravno, i njoj je to prvi Grand Slam karijere. Prvi je put u finalu bila na ovogodišnjem Australian Openu, no tamo je od nje bila bolja Belgijka Kim Clijsters.

Kineskinja je dominirala u finalu protiv prošlogodišnje osvajačice, u prvom setu nije dozvolila ni jednu priliku za oduzimanje servisa Talijanki, dok je sama iskoristila jednu od tri šanse. Drugi je set Na Li otvorila otvorila breakom i povela 2:0, no kod 4:3 za Kineskinju, Schiavone uzima servis i vraća se u meč. Imala je Talijanka šanse da osvoji set i prije 13. igre, no na kraju je u tie-breaku "pukla" i izgubila drugi set 7:6, ne osvojivši ni poena u odlučujućoj igri.

 

Komentara 1

VG
vera grdic
03:20 06.06.2011.

Pa koliko ih ima i vrijeme je da jedna budenaj bolja u nekom sportu ..Da Hrvata ima koliko Kineza .bili bi u svemu prvaci Tko bi nam bija ravan,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije