Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škot sedmi put bolji

Murray u četvrtfinalu zaustavio Čilića, a Berdych Federera

'31.07.2011., Stella Maris, Umag - 22. ATP Studena Croatia Open, finalni mec izmedju Marina Cilica (CRO) i Alexandra Dolgopolova (UKR). Marin Cilic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukić/Pixsell
06.09.2012.
u 08:25

Hrvatski tenisač nakon dobrog početka i vodstva 5:1 u drugom setu počeo je sve više griješiti, što je treći nositelj iskoristio te došao do preokreta

Marin Čilić izgubio je u četvrtfinalu US Opena u New Yorku od Škota Andyja Murrayja koji je slavio sa 3:1 u setovima (3:6, 7:6, 6:2, 6:0).

Hrvatski tenisač nakon dobrog početka i vodstva 5:1 u drugom setu počeo je sve više griješiti, što je treći nositelj iskoristio te došao do preokreta.

Bio je to njihov osmi ogled i sedma pobjeda Škota. Čilić je do jedine pobjede došao 2009. i to baš na na US Openu, u osmini finala.

− Borio sam se i nudio sve od sebe kako bih ostao u meču. Nije bilo lako. Previše se igralo na moje servis-gemove, previše sam se tu trošio, a Murray me pritiskao sve više, stvarao i koristio prilike. Nisam uspio odigrati, odnosno završiti meč kao prije tri godine ovdje protiv njega − kazao je Čilić.

Naš tenisač osvrnuo se i na prebacivanje meča sa središnjeg terena na stadion Louis Armstrong.

− Armstrong je brži teren. Kada se prebacujete s jednog terena na drugi, jedan je sporiji, drugi brži, treba vam vremena da uhvatite ritam. Kako se bližila večer, teren je postajao sporiji i to mi je pomoglo. Na Armstrongu nikada nisam igrao posebno dobro − rekao je Međugorac.

Murray će u polufinalu igrati protiv šestog nositelja, Čeha Tomaša Berdycha, koji je svladao peterostrukog pobjednika, Švicarca Rogera Federera sa 7:6, 6:4, 3:6 i 6:3. Bila je to Berdychova peta pobjeda protiv Federera u 16. međusobnom ogledu.

Federer tako prvi put nakon 2003. godine neće nastupiti u polufinalu US Opena.

Ključne riječi

Komentara 12

BU
bubabi
09:47 06.09.2012.

U Čilićevu obranu treba mu se priznati da je barem ostao dosljedan sebi . Nije on od onih kako vjetar puse. Nakon osvojenog prvog seta sa 70% prvog servisa i vodstva 5:2 u drugom setu, uspio je nevjerojatnom lakoćom preokrenutiuti meč i samanjiti postotak ubačenih prvih servisa na 40% u ostala tri seta. Teniski čarobnjak iz Međugorja!

SE
serđo
10:20 06.09.2012.

samo to je trebao, samo je trebao dobiti taj set i onda još jedan.

NI
Nini istrijan
09:35 06.09.2012.

Cilic se zaustavio sam.Vodio je u drugom setu 5:2 i onda se valjda uplasio da bi mogao pobijediti. Steta ,Murray je bio zreo za poraz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije