Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI BRITANAC

Murray prvi finalist US Opena! U četiri seta svladao Berdycha

Andy Murray
AFP
08.09.2012.
u 22:29

Nakon osvojenog olimpijskog zlata, Britancu i dalje sjajno ide, a naslov na US Openu mogao bi biti utjeha za WImbledon

Prvi put u karijeri Škot Andy Murray (25) u istoj godini igrat će dva finala Grand Slam turnira. Škot, koji je u četvrtfinalu protiv Marina Čilića bio na aparatima, u polufinalu je za 3 sata i 58 minuta svladao Čeha Berdycha 3:1 (5:7, 6:2, 6:1, 7:6) i ušao u svoje drugo finale u New Yorku. Posljednji put Murray je na ovom turniru bio finalist 2008. godine kada je izgubio od Švicarca Rogera Federera.

- Ovo je bilo brutalno! Morao sam se totalno koncentrirati na svaki poen. Ovo su možda najgori uvjeti u kojima sam ikada igrao - kazao je Murray, aludirajući na olujni vjetar koji je “terorizirao” igrače na stadionu Arthura Ashea, čak i otpuhao Murrayev stolac s opremom na teren kada se Škot pripremao za servis u drugom setu.

Andy je ovom pobjedom osigurao skok na treće mjesto na ATP ljestvici ispred Nadala. Neugodan podatak za Škota je da je izgubio sva četiri svoja dosadašnja finala na Grand Slamu (ove godine u Wimbledonu).

Uz Murrayevo veliko finale neizbježan je i podatak kako je posljednji britanski pobjednik na Grand Slamu bio Fred Perry u Wimbledonu 1936. godine. Danas se u New Yorku nastavlja drugo polufinale Đoković - Ferrer (1. set, 2:5), a potom je na rasporedu finale tenisačica Azarjenka - S. Williams. Finale tenisača je u ponedjeljak.

Ključne riječi

Komentara 4

MI
miran
06:48 09.09.2012.

SRAMOTA! Mec je trebalo PREKINUTI. Ono su bili abnormalni uslovi za igru. Nedopustivo je bilo insistirati na igri po onakvom vjetru. Netko ce reci da su uvjeti "bili isti za oba igraca". Ne pije vodu. Sramota je koliko organizatori spekuliraju igrom vrhunskih igraca. Berdich je juce izgubio jer po onom vjetru nije imao svoj servis. Cijeli mec se fokusirao na to da pogodi lopticu prilikom servisa. Uzas! Potvrda ovoga o cemu govorim je prekinuti sljedeci polufinalni mec Djokovic-Ferrer kod vodjstva Ferrera u prvom setu sa 5:2! Eto, i tu su bili "jednaki uvjeti za oba igraca!" ali organizatori nisu vise imali obraz inzistirati na daljoj igri. Fuj za organizatore. ps. Berdich se nije najbolje snasao .... kada je vidjeo po kom vjetru inzistiraju na igri, trebao je PREDATI mec.

PE
peugeot
09:16 09.09.2012.

U normalnim uslovima, bez uraganskog vjetra, Murray ne bi ni vidio Berdichevu prvu servu toliko bi bila brza. Pored toga, Murray je kao Skot imao i podrsku americke publike. Prizeljkujem samo da Novak pobijedi danas Ferera i da u finalu da sve od sebe.

PR
Presto
13:32 09.09.2012.

Neshvatljivo! Dozvoliti igranje po ovakvom uraganu, kad po terenu lete predmeti. Nisu uvjeti isti za sve, bolji/agresivniji igrači više trpe od ovog vjetra. Zašto? Pa baš zato su najbolji jer su im loptice duboke, gađaju kutove, igraju paralele gdje je mreža najviša. Berdych ima jaki zamah i na servi i forhendu, nije čudo da su mu auti bili metarski. On ne zna kalkulirati sa slajsovima i pimplanjem, tj. ubacivanjem u teren kao Murray. Isto je sa Đokovićem, ako bude puhalo i danas, gotov je na brzaka. On igra kako igra broj 1 igrač, (zato i ima 5 GS) a što znači preuzima inicijativu, duboki riterni, duboki forhendi, paralele, preuzimanje inicijative u razmjenama. Uz vjetar to je nemoguće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije