Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rus svladao Slovaka Lacka

Mihael Južnji pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa

Mihail Južnji  (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/11
05.02.2012.
u 17:40

Ruski tenisač Mihail Južnji pobjednik je ATP turnira PBZ Zagreb Indoors, u finalu je svladao Slovaka Lukasa Lacka sa 6:2, 6:3

Mihail Južnji konačno je, u svom četvrtom pokušaju, osvojio PBZ Zagreb Indoors. Za osmi ATP naslov u karijeri Rus je u Ledenoj dvorani Sportskog doma pobijedio Slovaka Lukaša Lacka, 97. tenisača svijeta, sa 6:2, 6:3.

Posao je zgotovljen brzo, za sat i devet minuta, i to je jedan od najkraćih finala u sedmogodišnjoj povijesti ovog turnira.

Lacko u finalu nije pružio igru kao u prethodnim mečevima ili, točnije rečeno, Južnji mu to nije dopustio. Rus je vrlo samouvjereno ušao u meč, od prvog poena zaigrao je vrlo agresivno i njegova se pobjeda nazirala već pri kraju prvog seta. Ipak se vidjelo da je to igrač koji je bio među najboljih deset tenisača svijeta (konac 2010.) te da vrijedi više od sadašnjeg 39. mjesta na ATP listi.

Nije zanemariva niti činjenica da je Rus desetu godinu u nizu završio među 50 najboljih tenisača svijeta.

I u Zagrebu je taj 29-godišnji Moskovljanin (diplomirao je filozofiju) nakon trijumfa publiku u dvorani (konačno je bilo malo više gledatelja, oko 2500) pozdravio na uobičajeni način. Stavio je reket na glavu i vojnički salutirao na sve četiri strane.  

Sad se vidi da je pravi finale ovogodišnjeg turnira bio zapravo dvoboj između Južnjeg i našeg Ive Karlovića u kojem su tek sitnice našeg tenisača premetnule iz pobjednika u poraženog. Potvrdio je to i sam Južnji:

- Dvoboj s Karlovićem bio je puno teži. Pa, iako je teško uspoređivati mečeve i suparnike, u meču s Karlovićem sam imao i prilično sreće. U Zagrebu sam stekao puno prijatelja i sigurno ću se vratiti - kazao je Južnji kojega prijatelji i rodbina jednostavno zovu - Miša.

Trofej je Južnjem predao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić a čestitao mu je i predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović. Pobjedniku će, osim toga, pripasti 250 ATP bodova i 68.220 eura, a poraženom Lacku 150 bodova i 35.920 eura.

Komentara 2

TO
tomokaro
18:40 05.02.2012.

Bože me sačuvaj ovog članka, tu ima ..posla...vojničkog salutiranja....dodjele i pozdrava predsjednika- baš ovim redom, pa vidovitosti novinara o pravom finalu sa prizvukom prošlosti,pa ostale gluposti ali ni traga o rezultatu,atmosferi tokom meća,očuvanju turnira za ubuduće itd. Dajte novinarima da pišu članke o najbitnijim događanjima a ne šonjama, pa tenis nije za šonje oni nek prate nogomet i baju Maminju.

AJ
ajam
18:43 05.02.2012.

U Zagrebu ima takmicenje i indursu . Sada treba jos jedno u outdursu pa ce onda biti sve na svome mjestu , sto se tenisa tice. Zivjela vjecita nepismenost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije