Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA KARIJERA

Mario Ančić dobio posao u uredu NBA lige u New Yorku!

'23.02.2011.,Split - Tenisac Mario Ancic, prostorijama tenis kluba Split, u drustvu Zlatka Matese i  Radimira Cacica odrzao presicu u povodu zavrsetka profesionalne karijere igraca tenisa.Presica je b
Ivo Cagalj/PIXSELL
15.05.2013.
u 19:01

Naš je umirovljeni teniski as pobijedio u konkurenciji brojnih mladih pravnika i 3. lipnja počinje raditi u pravnoj službi najorganiziranije sportske lige na svijetu

Hrvatska je dosad kod NBA gazda na plaći imala 13 igrača i trojicu skauta, ali nikad i visoko školovanog zaposlenika u manhattanskoj centrali najjače svjetske košarkaške lige. No, od 3. lipnja na posao u ured u newyorškoj Petoj aveniji svakodnevno će dolaziti nekadašnji teniski as Mario Ančić (29). Zapitat ćete se, sigurno, odakle tenisač u košarkaškom konzorciju. Osim formalnog obrazovanja, koje je to reference morao imati da među stotinama kandidata dobije posao u pravnoj službi NBA lige?

Jedna od značajnih "preporuka" svakako je olimpijska medalja (bronca u paru 2004.) koju američki poslodavci iznimno cijene i koja je mjerilo radne etike. Osim toga, Ančić je i osvajač Davisova kupa, a bio je i sedmi igrač svijeta i polufinalist Wimbledona. Zahvaljujući roditeljima koji su njega, njegova brata Ivicu i sestru Sanju stalno poticali na školovanje, Mario je puno lakše prebolio trenutak kada mu je viša sila (mononukleoza) okončala uspinjuću tenisku karijeru već u 27. godini.

Još kao igrač Mario je diplomirao na splitskom Pravnom fakultetu, diploma mu je bila oslonac za život poslije tenisa. Ohrabren time kandidirao je za poslijediplomski studij na Harvardu i Columbiji, a kako su se s Columbije javili prije, postao je student tog slavnog newyorškog sveučilišta kamo je otputovao u srpnju 2012. godine. Prije odlaska na poslijediplomski u SAD, Ančiću je nuđeno da postane doministar sporta, a za njegove je usluge zainteresirana bila i Udruga teniskih profesionalaca (ATP).

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

TA
TanjaST
10:12 06.04.2014.

Moram priznati da me ovaj decko iskreno fascinira sa kolicinom lazi koju plasira svakim svojim pojavljivanjem u medijima. Ne samo sto je imao hrabrosti ali i ljudskog obraza eksponirati svoju laznu diplomu naspram drugih studenata koji su ga jedino imali prilike toga dana vidjeti na Splitskom Pravnom Sveucilistu, on se jos uvijek izuzetno trudi svih nas iznenadit svojom pataloskom bolescu lazljivca i prevaranta. Kao sto je uspio dovuci djokovica na svoj Columbia fakultet da skupi jeftine poene da bi diplomirao, isto tako sto je novcano podmirio poslovne usluge ljudi koji su mu pisali "njegove" sveucilisne akademske radove na columbiji, on I ovom prilikom se ne lisi lagati javnost o svom velikom dostignucu u obliku inog zaposljavanja za tako veliku organizaciju kao sto je NBA. U prosljedjenom linku: http://web.law.columbia.edu/graduation/2013/student-profiles/mario-ancic jasno stoji da je mladi gospodin daleko od tog dostignuca jer intern(izvrsioc prakse) nije ni priblizno stalnom zaposlenju, jasno svakom pojedincu koji je proveo neko vrijeme u USA. Zato bi molila urednika Vecernjeg Lista ako je moguce objavit u sljedecem clanku, da se nas priznati pataloski lazljivac Mario Ancic, razjasni do kada I u kojim mjerama namjerava obmanjivat i lagat Hrvatsku javnost. Unaprijed se zahvaljujem!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije