Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šesti naslov u karijeri

Marin Čilić pobijedio Janka Tipsarevića i osvojio St. Peterburg

Marin Čilić
Slavko Midžor/PIXSELL
30.10.2011.
u 15:42

.Je li vam Ančić, koji je turnir osvojio 2006., dao kakav savjet?- Ne, nije, nismo se čuli. No, već sam ovdje igrao finale, pa sam znao kako trebam igrati.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP turnir u St. Peterburgu. Međugorac je u finalu pobijedio Srbina Janka Tipsarevića sa 6:3, 3:6 i 6:2 nakon dva sata i 17 minuta igre. Najboljem hrvatskom tenisaču ovo je šesti turnir u karijeri i prvi ove godine.

Prekinuo veliki niz Srbina

Nakon premijernog naslova u New Havenu 2008., a potom i trofeja u Chennaiju i Zagrebu 2009. i 2010., Čilić je napokon dočekao novi trijumf. Usto, još je šest puta igrao u finalima, tri puta ove godine (Marseille, Umag, Peking).

Čiliću očito jako odgovara Tipsarevićeva igra, jer ovo mu je bila šesta pobjeda u njihovom sedmom međusobnom dvoboju. Srpski je tenisač (13. na svjetskoj ljestvici) pak propustio zaokružiti dva ruska tjedna s dva naslova. Prošli je tjedan, naime, osvojio Moskvu, ali nakon osam pobjeda u nizu, Čilić je stao na kraj njegovoj seriji.

 - Igubio sam posljednja tri finala, i ovo mi je bila zato jako važna pobjeda. Naučio sam iz loših iskustava iz prethodnih finala. Dodatna motivacija mi je bila što sam s pobjedom se mogao pomaknuti na ATP ljestvici, tako da završim sezonu među najboljih 20 - rekao je Čilić nakon meča.

Prvi set Čilić je dobio nakon što je u šestom gemu prvog seta oduzeo Tipsareviću servis, te prednost držao do kraja seta. Zanimljivo, iskoristio je jedinu break-loptu na obje strane u cijelom setu.

Već u prvom gemu drugog seta uslijedili su problemi za Čilića, Tipsarević je došao do prve prilike za obrat i uspješno je realizirao, a do kraja seta više nije našem tenisaču pružio šansu za povratak.

Tipsarevićeva ozljeda

U prvom gemu trećeg seta Čilić je spasio dvije break-lopte, a onda kod rezultata 3:2 oduzeo Srbinu servis.

Tipsarević je kod rezultata 1:0 u tom trećem setu gotovo desetak minuta dobivao liječničku pomoć, jer mučio ga je nožni prst te zadnja loža.

Pobjedu je Čilić potvrdio novim breakom u osmom gemu, za konačnih 6:2.

Turnir u St. Peterburgu igrao se u dvorani na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 650.000 američkih dolara. Našem je tenisaču za pobjedu pripalo 114.750 dolara. Također, danas će doživjeti novi pomak na ATP listi (trenutačno je 22.).

Konačno Marin je iz 4. pokušaja osvojio prvi turnir ove sezone (gubio finala Umaga, Pekinga, Marseillea). Ovo mu je 6. osvojeni turnir u karijeri.

- Primjetio sam da su navijači bili na mojoj strani i to me malo iznenadilo, jer Janko je prošlog tjedna osvojio Moskvu, pa sam mislio da ima simpatije navijača.

Je li vam Ančić, koji je turnir osvojio 2006., dao kakav savjet?

- Ne, nije, nismo se čuli. No, već sam ovdje igrao finale, pa sam znao kako trebam igrati.

Ključne riječi

Komentara 16

SI
Srbija i C.zvezda su mi sve
16:05 30.10.2011.

Konacno da i neki hrvat pobedi Srbina. Sad ce slavlje da bude u lijepoj njinoj...

PE
peugeot
16:11 30.10.2011.

Susret dva prijatelja u kojem su nijanse prevagnule u korist \"Cilija\" sto i sam rezultat govori (6-3, 3-6, 6-3). Pobijedili su nasi ljudi. Mentalnim bolesnicima kao @Pavel ne treba objavljivati postove.

Avatar Topgen
Topgen
16:01 30.10.2011.

Bravo Hercegovino !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije