Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za polufinale s monacom

Ljubičić izbacio Đokovića na Indian Wellsu!

Ivan Ljubicic
Foto: AFP
1/7
17.03.2010.
u 23:45

Nakon pet uzastopnih poraza od Novaka Đokovića, naš tenisač Ivan Ljubičić pobijedio je najboljeg srpskog i drugog svjetskog igrača 7:5, 6:3 u osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu.

Bio je to ukupno sedmi dvoboj dvojice dobrih prijatelja na Touru. Ljubičiću, trenutno 26. igraču na ATP ljestvici, pripao je prvi meč, u polufinalu prvog izdanja zagrebačkog ATP turnira 2006. godine, kojeg je potom i osvojio, a ovom je pobjedom Ivan potvrdio da mu turnir u Indian Wellsu itekako odgovara.

Naime, već po četvrti puta je izborio plasman u četvrtfinale, te drugu godinu zaredom, a već šestu godinu zaredom na ovom turniru je došao najmanje do osmine finala. Ovoga puta još jednom i korak dalje. Sjajnom igrom svladao je pobjednika ovog turnira prije dvije godine nakon jednog sata i 44 minute igre.

Ljubičić je osvojio 13 poena više od Đokovića. Tijekom cijelog dvoboja bio je agresivniji igrač na terenu. Zabio je 13 asova, te prikupio čak 37 izravnih poena, a Đoković samo 19, pa nije smetalo što je hrvatski tenisač napravio šest neforsiranih pogrešaka više (28-22). Koliko je Ivan dobro igrao, zapravo najbolje oslikava podatak da je osvojio 41% poena na servisu Đokovića.

Ljubičić je osvojio prvih šest poena u meču, ali ipak nije stigao do break lopte u drugom gemu, a u trećem je izgubio jedini servis u meču. No, u osmom gemu je nadoknadio zaostatak, a u devetom se spašavao od novih break prijetnji Novaka Đokovića. U 12. gemu se izborio za set loptu na servisu srpskog igrača, u kojoj je nakon duge izmjene fino priremio napad za izlazak na mrežu, te okončao set forhend volejem.

Đoković je u drugom setu imao tri break lopte u tri različita gema, no, niti jednu od njih nije uspio iskoristiti, pa se kao ključni trenutak meča pokazao break koji je Ivan napravio za 4:2. Servirajući za meč, spasio je break loptu odličnim servis-winnerom u tijelo Đokovića, a nešto kasnije je iskoristio drugu meč loptu.

Ljubičić će za svoj prvi polufinale u Indian Wellsu igrati protiv Argentinca Juana Monaca, koji je sa 3:6, 6:2, 6:1 svladao Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza. Dosad su Ljubičić i Monaco igrali dva puta, ali oba meča na zemlji, Monacovoj najboljoj podlozi, a omjer u pobjedama je 1-1.

ATP Indian Wells, osmina finala:

Monaco (21) – Garcia-Lopez 3:6, 6:2, 6:1

Ljubičić (20) – Đoković (2) 7:5, 6:3

Komentara 4

OB
-obrisani-
00:33 18.03.2010.

bravo celavi

OB
-obrisani-
00:39 18.03.2010.

Bravo Ljubo! Cestitamo! Jos ima srca i zivota! A zasto ne bi igrao i za Devis Cup?

ZX
zark x
05:41 18.03.2010.

Ivane, kako sam i rekao. Znao sam da ces ga oderati ko lickog medvjeda. Nisam mogao gledati prenos jer sam bio na putu, ali vjerujem da je Djokovic opet glumio kao i uvjek kad je pred porazom da na neki nacin preokrene momentum. Obecavam za susret sa Monakom , bit cu pred TV makar i bez bevande. Uzivaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije