Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ ZAGREB INDOORS

Ljubičić: Nedostaje mi mečeva, zbog toga sam izgubio

'01.02.2012., Dom sportova, Zagreb  - ATP teniski turnir PBZ Zagreb Indoors. Marsel Ilhan - Ivan Dodig.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
02.02.2012.
u 18:54

– Loše sam igrao, sve je bilo loše osim servisa, ali i njih je Berrer lako vraćao – kazao je Ljubičić

Ivan Ljubičić nekad je žario i palio na Zagreb Indoorsu, 2006. ga je osvojio, a potom još dvije godine igrao u finalu, no posljednjih godina drugo kolo kao da je za njega postalo ukleto.

Godine 2009. izbacio ga je Viktor Troicki, godinu dana poslije Lukaš Lacko, a lani Ivan Dodig. Ni ove godine nije bio bolje sreće, Nijemac Michael Berrer, 105. tenisač svijeta i dvostruki finalist turnira, pokazao se nepremostivom preprekom. Nakon 85 minuta igre slavio je sa 6:4, 6:4, pa će se u četvrtfinalu sučeliti sa zahuktalim Austrijancem Jürgenom Melzerom (pet pobjeda na ovogodišnjem turniru bez izgubljenog seta).

Ispao i Antonio Veić

– Loše sam igrao, sve je bilo loše osim možda servisa, ali i njih je Berrer vraćao bez problema. Svaka mu čast, igra čvrsto i ne griješi puno, nastupio je u dva finala, i očito je da mu ovaj turnir leži, ali problem je u meni jer nisam igrao kako treba. Da sam igrao kao što znam, sve bi bilo drukčije. Vidjelo se da mi nedostaje tenisa, nedostaje mi mečeva, podulja stanka uzela je danak – kazao je Ljubičić, prvi nositelj turnira (32. na ATP listi), nakon još jednog preranog ispadanja u Zagrebu.

Što dalje?

– Treba zasukati rukave i raditi – slikovito se izrazio Ljubo nagovijestivši da će na sljedeći turnir, onaj u Rotterdamu, otići ranije kako bi se bolje prilagodio podlozi i uvjetima u dvorani.  

– Ako je nešto dobro na ATP Touru, onda je to da se ne mora čekati puno na sljedeći nastup. Sljedeći će tjedan većina igrača biti zauzeta nastupom u Davisovu kupu, pa ću ja u Rotterdamu biti u maloj prednosti – mišljenja je Ljubičić.

Ispao je i Antonio Veić (poraz od Slovenca Žemlje sa 6:7 (5), 6:7 (6)), pa su na turniru od hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji ostali još samo Ivo Karlović i branitelj naslova Ivan Dodig, koji je u srijedu pobijedio Turčina Ilhana sa 7:6 (5), 7:5.

I posljednji atom snage

– Borio sam se maksimalno, ovdje u Zagrebu uvijek ću davati posljednji atom snage – objasnio je nakon tog meča Dodig.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije