Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šprem i Martić uspješne

Ljubičić i Čilić oprostili se u prvom kolu Wimbledona!

Ivan Ljubičić
AFP
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
21.06.2010.
u 16:13

Prvo kolo Wimbledona uspješno su apsolvirale hrvatske tenisačice dok će tenisači prvi dan ljeta 2010. najradije zaboraviti.

Ivan Ljubičić se od engleske trave oprostio na startu. Od Ljube je bolji bio Poljak Przysiezny, 93. igrač svijeta sa 7:5, 7:6, 6.3.

Ključni trenutak dogodio se u prvom setu. Vodio je Ljubičić sa 5:3, no izgubio četiri gema za redom. U drugom je poljski tenisač bio bolji u tie-breaku, a Ljubo je u trećem setu potpuno pao i poklonio pobjedu.

Novi šok i razočaranje donio je Marin Čilić koji je od Nijemca Mayera ispao u tri seta!

Inače 59. igrač svijeta pobijedio je Čilića sa 6:2, 6:4, 7:6. Hrvat je u cijelom meču imao tek dvije break-prilike. Prvi set je izgubio bez da je ozbiljnije 'priprijetio, u drugom je Mayer napravio break kod 4:4. Zanimljivo, u trećem setu imao je četiri propuštene break-prilike kod istog rezultata, no na kraju je zasluženo slavio. Nijemac je bio bolji u svim segmentima igre, a u zadnjem tie-breaku dao je Čiliću jedan poen.

Petra Martić odigrala je 2-1 u setovima protiv Britanke Elene Baltache. Nakon što je prvi izgubila sa 2:6, 19-godišnja Dućanka priredila je iznenađenje. U drugom je setu, kod 4:2 za domaću tenisačicu, napravila preokret i slavila sa 7:5. U posljednjem je iskoristila jednu od četiri prilike za break i dobila ga sa 6:3.

Sljedeća protivnica joj je Francuskinja Bartoli.

Karolina Šprem nešto ranije bila je bolja od Mattek-Sands sa 6:3, 6:4 u setovima. U drugom kolu igrat će s Belgijkom Clijsters.

Komentara 6

IV
ivoandric
17:59 21.06.2010.

A Cilic?

RO
rogoz
18:12 21.06.2010.

Ispao i Cilic,izgleda da su dosli na najveci turnir u jako losoj formi.Steta,ostaje Dodik i cure.

VE
velikiblekstjena
18:46 21.06.2010.

Pola musliman (mama) Ljubo ispao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije