Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian open

Karlović prvi put pobijedio Melzera, Ljubičić se oprostio

\'05.03.2011., Zagreb - Dom sportova, prvo kolo ITF Davis cupa, Hrvatska - Njemacka. Utakmica parova, Ivan Dodig, Ivo Karlovic - Christpher Kas, Philipp Petzschner.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunic/PIXSELL
16.01.2012.
u 09:25


Ivo je pogodio 24 asa te iskoristio pet od deset prilika za oduzimanje suparnikova servisa.

Ivo Karlović napokon je, u prvom kolu Australian Opena, srušio za njega vrlo neugodnu tradiciju. U dvobojima s ljevorukim Austrijancem Jürgenom Melzerom, bivšim dečkom Vukovarke Mirne Jukić, postigao je prvu pobjedu nakon pet glatkih poraza u kojima nije osvojio niti set.

Melzer s osam "duplih"

Ovaj put div sa Šalate bio je taj koji nije suparniku prepustio niti set, slavio je sa 7:6 (3), 7:5, 6:3. Naš je tenisač imao ubačaj prvog servisa od 78 posto, postigao je 24 asa te iskoristio pet od deset prilika za oduzimanje suparnikova servisa. Pomoglo mu je i čak osam dvostrukih pogrešaka rođenog Bečanina, trenutačno 33. na ATP listi (Karlović je 57.). Posljednje dvije "duple" bile su za Melzera fatalne, dogodile su mu se dok je pri Ivinu vodstvu od 5:3 u trećem setu servirao za ostanak u meču.

Karlovićev suparnik u drugom kolu bit će Argentinac Carlos Berlocq, 61. tenisač svijeta, koji je sa 2:6, 6:3, 7:6 (3), 6:3 pobijedio nizozemskog kvalifikanta Jessea Huta Galunga. Karlo i Carlos dosad se nisu sastajali.

Nažalost, nakon Ivine pobjede, događaji na 18. terenu nam nisu išli u korist. Najprije je Ivan Ljubičić poražen od kvalifikanta Slovaka Lukasa Lacka u pet setova, iako je naš tenisač vodio s 2:0 u setovima (6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 4:6). Nezgodno, s obzirom na to da je Lacko tek 119. tenisač svijeta. No, Ljubičić je od istog igrača još jednom izgubio (u njihovu jedinom prethodnom dvoboju), 2010. godine u Zagrebu. Osim toga, Ivan je zbog rođenja kćeri Zare imao osmotjednu stanku i dugo je razmišljao o tome treba li uopće putovati u Australiju. Na kraju je ipak otišao, nastupio je na tom turniru 13. put uzastopce, ali daleko nije otišao.

Petri prilika u paru

Petra Martić, naša jedina predstavnica među tenisačicama u pojedinačnoj konkurenciji, poražena je od Tajvanke Kai-Chen Chang, 149. igračice svijeta, sa 4:6, 6:2. Martić je sjajno počela i povela s 4:0, ali to je uglavnom bilo sve što je u tom dvoboju ponudila.

Petri još ostaje prilika na turniru parova na kojem će nastupiti u kombinaciji s naturaliziranom Francuskinjom Kristinom Mladenović.

Komentara 2

Avatar anton.filic
anton.filic
18:19 16.01.2012.

A gdje piše da je Lacko 24. igrač svijeta. Karlović je pogodio 24 asa. Jolly, čitaj malo bolje.

JO
jolly
13:28 16.01.2012.

Od kada je Lacko 24. igrač svijeta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije