Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIJENJA STIJEG

John Tomić: Bernard bi mogao igrati za Hrvatsku

Bernard Tomić
Reuters
29.01.2010.
u 17:06

Sukob Australskog teniskog saveza i oca Bernarda Tomića, australskog tenisača hrvatskih korijena, došao je do te mjere da je naznačena mogućnost prekida suradnje i preseljenje Bernarda pod hrvatski stijeg.

Eskalacija sukoba nastala je nakon 2. kola Australian Opena i meča između Tomica i Marina Čilića. Hrvatski je tenisač i novi stanovnik Top 10 ATP ljestvice slavio nakon četiri sata igre i pet setova (6:7(6), 6:3, 4:6, 6:2, 6:4), a meč je završio u dva sata ujutro po lokalnom vremenu, što je posebno naljutilo 17-godišnji Tomića, koji je i ranije znao ulaziti u sukob s čelnim ljudima australskog tenisa.

- Tražio sam da igramo tijekom dana, ali organizatori to nisu dopustili. Mislim da je to smiješno. Navedite mi jedan sport koji se odvija u jedan ili dva sata ujutro. A posebno je teško igrati u tom terminu u mojim godinama - uputio je tada Tomić oštre riječi Craigu Tileyju, direktoru Australian Opena, ujedno i direktoru za razvoj mladih tenisača u Australskom teniskom savezu.

John Tomić, Bernardov otac, do te se mjere tom prilikom ražestio da su zaštitari u Melbourne Parku bili pozvani na spremnost za reakciju u svakom trenutku. Tada je i izrečena spomenuta prijetnja prelaska pod hrvatsku zastavu.

- Nisam čuo Johna da je to baš tako rekao, no o tim se stvarima ne pregovara. Igrati za domovinu trebala bi biti najveća čast, a da sam ga čuo da je to rekao, kao i bilo kojeg drugog roditelja da na takav način prijeti, poručio bih mu da to i učini - veli Tiley, a prenosi list The Australian u svom web-izdanju.

List se poziva na treću osobu, koja je čula Johna Tomića kako naglas govori da će "odvesti sina u Hrvatsku".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije