Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ ZAGREB INDOORS

Jelenić: Nisam znao koliko mogu

Petar Jelenić
Davor Puklavec/pixsell
03.02.2010.
u 09:33

Petar Jelenić je u utorak u Zagrebu ostvario rezultat karijere. Iako do sada nije igrao nijedan meč na turniru ovoga ranga, dapače, ukupno ima samo tri odigrana susreta na Challengerima, premijerni nastup zaključio je pobjedom.

U napetom dvoboju je sa 7-6(6), 7-5 svladao srbijanskog kvalifikanta Iliju Bozoljca, ostvario najbolji rezultat u karijeri i tako potvrdio da je pozivnica koju je dobio za nastup u glavnom turniru otišla u prave ruke.

Jelenić je trenutačno 544. igrač svijeta, a svojedobno je kao junior bio sedmi na ITF-ovoj rang listi za igrače do 18 godina.

- Nisam znao koliko mogu. Prvi put sam igrao meč na velikom turniru, na televiziji, u velikoj dvorani. Trebalo mi je nekoliko gemova da se opustim i bio sam jako krut u prvom setu - rekao je Jelenić.

U "tie-breaku" prvog seta spasio je dvije set lopte tako što je zaostatak 4-6 serijom od četiri osvojena poena preokrenuo u 8-6, a u drugom setu sve je bilo dobro do vodstva 3-2, kad su ga počeli hvatati grčevi. Bozoljac je potom poveo 5-3, no stigao je preokret.

- Tada sam htio predati meč, nisam mogao hodati. No rekao sam si da ću napasti, pa što bude. U posljednje vrijeme sam dosta radio na fizičkom planu, što čudno zvuči, s grčevima u drugom setu, no mislim da je i psihološki pritisak kriv za to - dodao je 22-godišnji hrvatski tenisač.

Prije tri godine Jelenić je na PBZ Zagreb Indoorsu ispao u 2. kolu kvalifikacija (predao je u trećem setu protiv Danca Carlsena), a ozljede su ga, kaže, pratile tijekom cijele karijere.

- Nekoliko puta sam morao raditi duge stanke, a bez kontinuiteta nema napretka. Najbolje što mi se dogodilo je što sam upoznao sadašnjeg kondicijskog trenera Ninu Alijanija. A trener mi je odnedavno Nijemac Markus Zoecke, bivši profesionalac, s kojim se odlično razumijem - rekao je Jelenić.

Podsjetimo da će današnji dan na PBZ Indoorsu biti u hrvatskim bojama, jer će na središnjem igralištu u Domu sportova u mečevima 1. kola nastupiti svi naši vodeći igrači: Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivo Karlović.

Ulaznice se još mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna, ali sukladno turnirskoj tradiciji, srijeda je Ladies Day. Dakle, svim pripadnicama ljepšeg spola ulaz u Dom sportova je besplatan.

Program počinje već u 11.30 dvobojem Ivana Dodiga i Ilje Marčenka.

Ivan Ljubičić protiv Arnauda Clementa igra ne prije 13.45, Marin Čilić protiv Jana Hajeka ne prije 17 sati, a nakon toga na igralište će Ivo Karlović i Antonio Veić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije