Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjenio odluku

Ivan Ljubičić igrat će protiv Srbije!

Ivan Ljubičić
AFP
Autori: Mario Kuss, Antonela Vukorepa/VLM
19.06.2010.
u 11:28

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odlučio je da se vraća u hrvatsku reprezentaciju za susret Davisova kupa sa Srbijom.

Izborniku Goranu Prpiću subotnje jutro popravilo je raspoloženje. Dugo priželjkivana vijest napokon je objavljena. Junak Davisova kupa Ivan Ljubičić jučer je prelomio:

– S obzirom na zdravstveni bilten naše reprezentacije, odlučio sam biti na raspolaganju izborniku za meč protiv Srbije u Splitu. Kako ni moje tijelo nije u idealnom stanju, sad se možemo samo nadati da će do tada barem netko od nas igrača biti potpuno zdrav – priopćio je drugi hrvatski reket i trenutačno 15. tenisač svijeta.

Iako su već prošle tri godine od njegova posljednjeg meča u Davisovu kupu (susret protiv Njemačke u Krefeldu) i odluke o reprezentativnom “umirovljenju”, Ivan je održao riječ danu predsjedniku Hrvatskog teniskog saveza Radimiru Čačiću kako “neće dopustiti da naša reprezentaciju u četvrtfinalnom meču sa Srbijom ne nastupi u respektabilnom sastavu”.

Odlučio presjeći stvar

S obzirom na to da su splitski nastupi Ive Karlovića (ozljeda Ahilove pete) i Marija Ančića (leđa) krajnje upitni, Ljubo je u predvečerje Wimbledona odlučio presjeći cijelu stvar i objaviti veliki povratak u reprezentaciju, i to u gradu gdje je te slavne 2005. vodio našu vrstu do velikih pobjeda nad Rumunjskom i Rusijom. U jednom razgovoru za naš list izjavio je kako bi bilo idealno napraviti reprezentativni oproštaj upravo u Splitu “zbog fantastične atmosfere na tribinama koju nigdje nije doživio”, no poslije je odustao od te ideje. Sudbina je na kraju odredila da se ipak vrati u grad po Marjanom...

Udarni dvojac s Čilićem

Ljubo bi (uz nadu da će njegova ozljeda trbušnog zida do meča u Splitu biti potpuno sanirana) tako s našim najboljim igračem Marinom Čilićem trebao predstavljati udarni dvojac koji bi protiv Srba tražio put do polufinala.

– Ova Ivanova odluka svima nam je vratila boju u lice, želim mu još jednom za to odati priznanje. Naravno, njegov nastup još nije siguran jer i sam ima problema s ozljedom, no nadam se najboljem. Izgledi za uspjeh sada su bitno veći, u poziciji smo da se možemo ravnopravno suprotstaviti Srbiji – zaključuje izbornik Prpić.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:56 21.06.2010.

Dobro nam dosao Ljubo! Jos si dobar i jos te trebamo, a poslije jos jednog osvojenog Davis Cupa, mozes kako zelis! Bravo Petra i bravo Karolina!

MI
mirUsvijetu
13:22 19.06.2010.

To je pravi sportaš. Svaka čast.

ZX
zark x
06:03 20.06.2010.

Hvala Ivane. S tobom se pobjedjuje. Mi cemo grla izgubiti u a reni a ti i Marin cete napraviti svoje na terenu. Moja dva brata se zovu Ivan i Marin, ali ne igraju tenis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije