Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Hrvatska povela protiv Italije, Čilić pobijedio Lorenzija

Marin Čilić (1)
01.02.2013.
u 18:13

Marin Čilić zaigrao je protiv Paola Lorenzija, koji je uskočio umjesto bolesnog Fogninija te pobijedio 3:2 u setovima

Marin Čilić uspio je donijeti Hrvatskoj prvi bod u Davis kup susretu s Italijom u Torinu, ali do njega je došao na mnogo teži način od očekivanoga. A mislilo se da to neće biti prevelik problem, posebno kad je objelodanjeno da mu suparnik na otvaranju neće biti najavljeni Fabio Fognini (44. na ATP listi), koji je morao odustati zbog visoke temperature, nego 31-godišnji Paolo Lorenzi, 61. igrač s ATP liste, s kojim se Čilić dosad nije sastajao. Možda je to Marina malo i iznenadilo.

Uglavnom, on je dobro počeo, dobio je prvi set sa 6:1, i kad se očekivala laka pobjeda, naš najbolji tenisač je u drugom setu zapao u probleme. Izgubio ga je sa 6:7 (6), nakon 71. minute igre, a potom i treći sa 4:6, pa se situacija maksimalno zakomplicirala. S jedne strane vidjelo se da je Lorenzi u solidnoj formi (u Dohi je ove godine pobijedio Ramosa i Rosola te potom u četvrtfinalu izgubio od Ferrera), a s druge strane vidjelo se da se Čilić još nije najbolje prilagodio prijelazu s betonske na zemljanu podlogu.

Ipak, na kraju je presudila kvaliteta našeg tenisača, nije bez razloga 13. na svijetu, pa je Međugorac najprije izjednačio na 2:2 dobivši četvrti set sa 6:3, a potom je dovršio posao protiv čini se posustalog suparnika ostavivši ga u petom setu na 6:2.

Odigravši težak i dug meč, Čilić je doveo u pitanje nastup u današnjem susretu parova (početak u 16 sati). Za taj dvoboj izbornik Željko Krajan nominirao je Nikolu Mektića i Matu Pavića, ali vjerovalo se da je to samo maska za nastup Čilića i Dodiga. Sad je nepoznanica malo veća, iako ne sumnjamo da je Marin već osposobljen za brzu rekuperaciju.

Promjena podloge i vremenskih zona utjecala je i na rezultate u ostalim mečevima prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa. Kazahstan, za kojega igraju Golubjev i Koroljev, 187. i 211. na ATP listi, poveo je s 2:0 protiv Austrije s Melzerom, 30. na svijetu, i Haider-Maurerom, 107. na ATP listi. Igralo se, naravno, na zemlji.

 

Ostali rezultati: Belgija - Srbija 0:1, Francuska - Izrael 2:0, Švicarska - Češka 1:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije