Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP BEOGRAD

Hrvati dobro počeli kvalifikacije

Roko Karanušić
Goran Stanzl
01.05.2010.
u 15:09

Roko Karanušić plasirao se u treće, a Franko Škugor i Antonio Šančić u drugo kolo kvalifikacija za ATP 250 turnir u Beogradu, koji se sljedećeg tjedna igra na zemljanoj podlozi.

Karanušić, trenutno 209. na ATP ljestvici, postavljen je za 2. nositelja kvalifikacija, te je u 1. kolu bio slobodan, a u drugom je nakon 71 minute igre pobijedio 19-godišnjeg domaćeg predstavnika Nikolu Ćaćića, 1191. na ATP ljestvici, 6-4, 6-4. Za ulazak u glavni turnir će 27-godišnji Zagrepčanin igrati protiv pobjednika dvoboja između Rusa Donskoja i Srbina Slovića.

Franko Škugor svladao je u 1. kolu Srbina Dušana Vemića 6-3, 6-3 nakon jednog sata i 24 minute igre. Sljedeći protivnik bit će mu još jedan domaći tenisač, šesti nositelj kvalifikacija Boris Pašanski.

Antonio Šančić također je u 1. kolu pobijedio tenisača iz Srbije, Sašu Stoisavljevića 5-7, 6-3, 6-2, a u 2. kolu očekuje ga 4. nositelj, Andrea Arnaboldi iz Italije.

Zasad je jedini siguran hrvatski predstavnik u glavnom ždrijebu Ivo Karlović, koji je postavljen za 5. nositelja, a na startu će igrati protiv domaćeg tenisača s pozivnicom organizatora, 19-godišnjeg Dušana Lajovića, koji je 543. na ATP ljestvici. Karlović, koji je trenutno na 30. mjestu, lani je na premijernom izdanju beogradskog turnira igrao u polufinalu.

Škugor prošao u 3. kolo kvalifikacija

Hrvatski tenisač Franko Škugor igrat će u trećem kolu kvalifikacija ATP turnira u Beogradu nakon što je u srazu drugog kola pobijedio domaćeg predstavnika Borisa Pašanskog 6-4, 6-1...

Za glavni turnir drugog izdanja Serbia Opena borit će se protiv Talijana Andree Arnaboldija, koji je onemogućio hrvatski dvoboj pobijedivši u drugom kolu Antonija Šančića 6-4, 6-2.

Naslov pobjednika brani drugi tenisač svijeta Novak Đoković.

ATP Beograd, kvalifikacije:
1. kolo:
Šančić – Stojisavljević 5-7, 6-3, 6-2
Škugor – Vemić 6-3, 6-3

2. kolo:
Karanušić (2) – Ćaćić 6-4, 6-4
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije