Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja

Ivanišević: Dolazak na Ovčaru morao bi biti obaveza!

Vukovar (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/15
13.11.2011.
u 15:55

Odigranom teniskom egzibicijom u Sportskoj dvorani u Vukovaru proslavljeni hrvatski tenisači Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Marin Čilić i Ivan Dodig uključili su se u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

VUKOVAR - Odigranom teniskom egzibicijom u Sportskoj dvorani u Vukovaru proslavljeni hrvatski teniseri Goran Ivanišević, Ivan Ljubić, Marin Čilić i Ivan Dodig uključili su se u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

– Velika mi je čast biti u Vukovaru i odigrati teniski meč za ovu djecu i hrabre majke. Ovom prilikom pozivam i sve druge koji na bilo koji način mogu da se uključe i pomognu im jer im je svaka pomoć potrebna, rekao je Ivanišević dodajući da je prije šest godina bio u Vukovaru te da se grad od tada mnogo promijenio.

Govoreći o Vukovaru rekao je i da bi u škole uveo predmet u kojem bi se govorilo o Vukovaru jer su to ljudi koji su stvarali Hrvatsku zaslužili. Sredstva od teniske egzbicije u Vukovaru, za koju je gradonačelnik Željko Sabo rekao da je najveći sportski događaj u Vukovaru od povratka, namijenjena su za asistente u nastavi te za djecu sa posebnim potrebama okupljenim u udrugama Vukovarske iskrice i Golubići. Tijekom svoje posjete Vukovaru teniski asovi posjetili su i Memorijalno groblje, Spomen dom Ovčara i mjesto masovne grobnice na Ovčari gdje su položili vijence.

U egzibiciji je prvo odigran meč parova, u kojem su Ivanišević i Ljubičić igrali protiv Čilića i Dodiga, a potom i singl mečevi gdje je Ivanišević igrao protiv Čilića i Ljubičić protiv Dodiga. – Svakako da očekujemo pobjedu nas starijih koji smo nekako i zgodniji, šaljivo je rekao Ivanišević. Nekadašnji wimbledonski pobjednik bio je u pravu jer je on u skraćenom teniskom meču, igralo se do četiri gema, pobijedio Čilića dok je Ljubičić bio bolji od Dodiga. Ivanišević i Ljubičić slavili su i u igri parova. Sportski spektakl pred punom Sportskom dvoranom tenisači su iskoristili da prikažu brojne egzibicije i atraktivne poene u čemu je prednjačio Ivaniševi koji je dobio na poklon sliku povodom deset godina od osvajanja turnira u Wimbledonu. Svaki njihov potez bio je popraćen gromoglasnim pljeskovima i skandiranjem imena. Bilo je tu doziranih psovki, svađa sa sucima, skidanja cipele glavnom sucu, serviranja dok je supranik okrenut leđima, igranja rukom, vraćanja loptice kroz noge.

Nakon završenog meča tenisači su počastili gledatelje kojima su bacali suvenire, a na kraju su se djecom iz Vukovarskih iskrica i Gulubića fotografirali za uspomenu. Susret sa njima i djeci ali i tenisačima ostati će dugo u sjećanju.

Bilo je tu i suza i smijeha a spektakl je opravdao riječi gradonačelnika Vukovara da je ovo najveći sportski događaj u Vukovaru od povratka.

Ključne riječi

Komentara 25

DU
Deleted user
18:50 13.11.2011.

Goran: Dolazak na Ovčaru morao bi biti obaveza! -------------------------------------------------------------- ahahaaa, a dje si bio kad je grmilo. sakrivo se u monte carlu...

Avatar Bud Humski
Bud Humski
19:05 13.11.2011.

Ivanisevic je Hrvatskoj bio mnogo korisniji u Monte Carlu, Londonu, New Yorku, Parizu..., nego sto bi bio na prvoj crti bojisnice. Ucinio je mnogo vise za Hrvatsku nego sto bi mnogi htjeli priznati, pogotovo vise od onih koji su rat proveli u pacovskim rupama, osluskujuci na svojim \"tranzistorima\" kad je sigurno za promoliti nos. Nazalost, takvi su danas najglasniji, vlasnici svih medija i nasljednici bivseg (i sadasnjeg) ugnjetavackog aparata. Ali sve ce jednog dana doci na svoje mjesto, samo Boze strpljenja... i pameti.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
17:49 13.11.2011.

Vidim da hrvatske hahare nimalo ne interesiraju humanitarne akcije, valjda zato sto su trojica od cetvorice sudionika iz BiH, ili zato sto vas apsolutno ne interesira \"tudja\" nesreca. Da je kakav kriminal u pitanju ne bi nedostajalo idiotskih komentara, kako i prilici \"srednjeeuropejcima\". Bravo Ivanisevic, Ljubicic, Cilic i Dodig, organizatori i posjetioci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije