Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Goran Ivanišević: Federer je najveći favorit za naslov

'Switzerland\'s Roger Federer in action against France\'s Arnaud Clement during Day Five of the 2010 Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, Wimbledon. Photo: Press Association/Pi
'Dave ThompsonPress Association/Pixsell'
19.06.2011.
u 09:48

– Ako u finalu budu igrali Federer i Nadal, onda je moj izbor Španjolac, tvrdi Zec

– Osvajanje wimbledonskog naslova poseban je osjećaj, ja sam to doživio već u šest navrata, što je fantastično. Posljednji 2009. nakon dramatične završnice protiv Roddicka, čime je uspjeh još draži. No, ako osvojim turnir i sedmi put, to bi stvarno bilo nešto veliko. Značilo bi da sam po broju naslova dostigao velikog Petea Samprasa. On je bio moj idol u teniskom odrastanju – riječi su Rogera Federera uoči 125. izdanja najvećeg svjetskog teniskog turnira.

Nakon finala Roland Garrosa, veliki Švicarac vraća se u svoje dvorište gdje je jedan od najvećih favorita za naslov.

Samo četiri kandidata

– Posljednjih par sezona samo su četvorica igrača koja su u najužoj konkurenciji za naslov: Federer, Nadal, Đoković i Murray. Iako su Grand Slamovi nepredvidivi, uvjeren sam da će netko od njih četvorice osvojiti i ovaj turnir – smatra jedini hrvatski wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević, koji je iznio i svoju prognozu pobjednika.

– Ako u finalu budu igrali Federer i Nadal, onda je moj izbor Španjolac, no ako Nadal ne dođe do finala, onda vjerujem u Federera tko god bude s druge strane mreže – rekao je Goran, jedan od dvojice – od 1968. – koji je naslov osvojio kao nepostavljen igrač; drugi je Boris Becker (1985.).

Naslov pobjednika brani Nadal, koji tu ujedno i brani prvu poziciju na ATP listi. Nakon poraza u četvrtfinalu Queen'sa, Rafa se nekoliko dana odmarao na rodnoj Mallorci, a u London se vratio u petak.

– Bilo bi lijepo ponoviti lanjski uspjeh, no ne osjećam se favoritom. Sezona je za mene uspješna već samim osvajanjem Roland Garrosa. A Đoković će broj jedan postati prije ili kasnije, ne ovisi sve o meni – rekao je Nadal.

– Veselim se povratku na zelenu travu, jagodama sa šlagom i igranja u bijeloj opremi. Ovo je najveći svjetski turnir i posebna inspiracija za svakog igrača – rekao je srpski tenisač koji je lani ovdje igrao u polufinalu.

Velika britanska očekivanja

Listu glavnih favorita zaključuje Andy Murray. Domaća će javnost ponovo sanjati Murrayev naslov, nadati se da će upravo on, makar bio i Škot, prekinuti prokletstvo Britanaca u Wimbledonu koje traje od Perryja i 1936. godine.

– Pripreme za Wimbledon odradio sam na najbolji način, i rezultatski i u svakom drugom smislu. Nemam pritisak javnosti, sam sam ga sebi stvorio jer želim odigrati velik turnir. Samopouzdanje mi je veliko – izjavio je Murray, pobjednik turnira u Queen'su.

Samo su petorica igrača dosad osvojila turnir u Queen'su i zatim slavila i u Wimbledonu, što bi za Murraya ipak bila prava senzacija...

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:40 19.06.2011.

MIslim da je ipak Nole , posle wimbledona ce sigurno biti prvi tenisac na svetu.

PI
Pijanec
12:54 19.06.2011.

Federer bu to osvojil, cak i da je Nadal protivnik u finalu. Iako se trava unisti do finala pa podloga postane spora onda Nadal ima prednost. Ali, ovaj put mislim da nema sanse protiv Federera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije