Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Francuzi pobijedili Španjolce prvi put nakon 1924.

Gael Monfils
Reuters
11.07.2010.
u 18:33

Baš kao što je to lani bio slučaj s hrvatskom reprezentacijom u Poreču, tenisači Srbije će u svom prvom polufinalu Davisova kupa (17. do 19. rujna) igrati kod kuće protiv Češke

Gotovo će sigurno igrati najbolji češki igrači Tomas Berdych i Radek Štepanek koji ovog vikenda nisu bili u Čileu.

No, i tako oslabljeni Česi, bez udarnog dvojca, projurili su četvrtfinalnim dvobojem u Coquimbou i u prva dva dana izgubili svega jedan set. Francuzi su polufinale izborili još u subotu, to je njihova prva pobjeda u Davisovu kupu protiv Španjolske još od 1924 godine. U nedjelju su praktički igrani ekshibicijski mečevi. I dok su svi ostali dvoboji razriješeni nakon četvrtog meča, najuzbudljivije je bilo u susretu Rusije i Argentine u Moskvi, gdje je odluka pala tek u odlučujućm, petom susretu.

Rezultati: Francuska - Španjolska 4:0 (Simon - Almagro 7:6(4), 7:6(7); Čile - Češka 0:3 (Agullar/Massu - Dlouhy/Hajek 6:7(3), 3:6, 6:3, 3:6), Rusija - Argentina 2:2 (Davidenko - Schwank 4:6, 6:3, 6:1, 6:4).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije