Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Madrid

Ferrer lako pobijedio Čilića

Marin Čilić
Reuters
13.05.2010.
u 22:29

Španjolac David Ferrer, deveti nositelj ATP Masters 1000 turnira u Madridu, pobijedio je u osmini finala 8. nositelja, našeg Marina Čilića 6-3, 6-2 za 71 minutu igre.

U četvrtom međusobnom dvoboju, Španjolac je proslavio treću uzastopnu pobjedu. Čilić i Ferrer su susjedi na ATP ljestvici, Čilić je 11., a Ferrer na 12. poziciji. Međutim, kada je u pitanju zemljana podloga, razlika između njih dvojice je velika u korist 28-godišnjeg Španjolca, što je potvrdio i ovaj meč.

Ferrer ove sezone igra u velikoj formi. Ovo mu je bila 32. pobjeda sezone (devet poraza), a 26. na zemljanoj podlozi (26-4). U obje kategorije je vodeći na ATP Touru po broju pobjeda. Čilić je, pak, sada na ukupnom omjeru 26-8, ali na zemlji je dobio samo šest mečeva, a ovo mu je bio četvrti poraz.

Ferrer je u ovom dvoboju osvojio 30 od 34 poena na prvom servisu, a Čilić samo 14 od 31. Ukupno je Španjolac osvojio 60 poena, a najbolji hrvatski tenisač 35. Ferrer je u drugom gemu meča napravio break za 2-0, a Čilić je u petom gemu izborio 0-40, tri vezane break-lopte za povratak. Nije realizirao niti jednu od njih, a kasnije se pokazalo da su mu to bile i jedine break-prilike u meču. Ferrer ih je imao samo tri, jednu spomenutu u prvom i još dvije u drugom setu, ali je svaku od njih i iskoristio!

Španjolac će u četvrtfinalu igrati protiv trećeg nositelja, Britanca Andyja Murrayja, koji je sa 6-2, 6-1 pobijedio Rumunja Victora Hanescua.

Federer razbio Wawrinku   

Švicarac Roger Federer, prvi tenisač svijeta i branitelj naslova na madridskom ATP turniru iz serije Masters 1000, pobijedio je u osmini finala sunarodnjaka Stanislasa Wawrinku 6-3, 6-1 za samo 69 minuta igre...

Bio je to peti okršaj dvojice Švicaraca koji su zajedno osvojili zlatnu medalju u parovima na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, te četvrta pobjeda Federera.

Wawrinka je, ipak, imao pravo na nadu uoči dvoboja. Jedini prethodni meč koji su odigrali na zemlji, lani u Monte Carlu, dobio je on, dok ga je Federer dosad pobjeđivao samo na tvrdoj podlozi. Osim toga, Wawrinka je ove sezone u jako dobroj formi, dok je Federer bio vrlo skroman na prva dva turnira na zemlji, u Rimu i Estorilu. Upisao je samo dvije pobjede u Estorilu.

No, u Madridu je i svoj drugi meč odigrao na vrlo visokoj razini, te je potpuno nadigrao zemljaka. U četvrtfinalu ga očekuje dvoboj protiv ove sezone odličnog 21-godišnjeg Latvijca Ernestsa Gulbisa, s kojim je prva dva meča u karijeri odigrao ranije ove sezone. Federer je pobijedio u tri seta u Dohi, ali je Gulbis uzvratio, također u tri seta, nedavno u Rimu.

Gulbis je u osmini finala pobijedio Španjolca Feliciana Lopeza 6-2, 7-6(0).

ATP Madrid, osmina finala:
Federer (1) - Wawrinka (15) 6-3, 6-1
Gulbis - Lopez 6-2, 7-6(0) 
Murray (3) - Hanescu  6-2, 6-1
Ferrer (9) - Čilić (8) 6-3, 6-2
Melzer – Verdasco (6) 7-5, 6-3
Almagro – Monaco 6-4, 6-1
Monfils (12) – Garcia-Lopez 7-6(5), 6-4
Nadal (2) – Isner (13) 7-5, 6-4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije