Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polufinale Wimbledon

Federer pobijedio Đokovića, u finalu igra s Murrayjem

'Roger Federer of Switzerland sits on his seat during his men\'s singles tennis match against Albert Ramos of Spain at the Wimbledon tennis championships in London June 25, 2012.              REUTERS/
'SUZANNE PLUNKETT'
06.07.2012.
u 14:28

Roger je veliku prednost ostvario u ubojitosti svojeg drugog servisa (72 posto, prema Đokovićevih 57 posto)

U fantastičnom wimbledonskom polufinalu, koji su mnogi, možda pomalo i nepravedno, nazvali finalom prije finala, Roger Federer je nakon dva sata i 19 minuta igre slomio Novaka Đokovića. Švicarac je pobijedio sa 6:3, 3:6, 6:4, 6:3, postigavši veliku prevlast u poenima – 114:102.

Break je donosio set

Oduzeti servis suparniku značio je u ovom meču i osvojeni set. Federer je iskoristio tri od 11 prilika za break, a Đoković, koji se nije uspio nametnuti kao ravnopravni suparnik, jednu od tri.

Roger je veliku prednost ostvario u ubojitosti svojeg drugog servisa (72 posto, prema Đokovićevih 57 posto), bolje je reternirao i pogodio čak 12 asova bez ijedne dvostruke, dok je Đoković zabio devet asova, ali uz dvije dvostruke pogreške na servisu. Federer sada u međusobnim susretima vodi sa 15:12 u pobjedama, na travi je stopostotan – 1:0.

Pobjedom nad Đokovićem i ulaskom u finale Wimbledona (igra se u nedjelju), Švicarac je ispunio prvi od dva preduvjeta za povratak na čelo ATP ljestvice.

Drugi je pobjeda u finalu, što bi mogao biti i teži posao.

A u finalu će se sastati s Andyjem Murrayjam koji je pobijedio Tsongu 6-3, 6-4, 3-6, 7-5.

U finalu turnira tenisačica sutra će se sastati Amerikanka Serena Williams i Poljakinja Agnieszka Radwanska (u oba dosadašnja dvoboja slavila je Amerikanka). Serena je izbacila Viktoriju Azarjenku, postigavši čak 24 asa, što je rekord u ženskom tenisu, a Poljakinja je bila bolja od Njemice Kerber u dvoboju dviju tenisačica koje su tražile svoj prvi Grand Slam finale.

Serena po peti Wimbledon

– Jako sam uzbuđena. Željela sam ovaj finale i u polufinalu nisam imala lak posao. Viktorija je sjajna tenisačica, a posebno gusto bilo je u drugom setu – kazala je Serena, koja će tražiti svoj 14. Grand Slam naslov (peti u Wimbledonu).

Poljakinja je već ulaskom u finale osigurala drugo mjesto na WTA listi, a eventualnom pobjedom izbila bi na vrh. I jedno i drugo bilo bi joj prvi put u karijeri.

– Ovo sam sanjala još kao dijete. Svi žele igrati finale Grand Slama. Kako god završio finalni dvoboj, mogu reći da su ovo bila najbolja dva tjedna moje karijere – zaključila je Radwanska u čijem je trenerskom stožeru (i njezine sestre Urszule) i naš Borna Bikić.

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
17:00 06.07.2012.

Mora da je Dokovic bio ozlijeden. Jer on jos zdrav nije izgubio mec. Kako ga je pomeo. Go Fedx

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
17:04 06.07.2012.

To majstore, sad se navija za Tsongu.

VT
Vatroslav-Tudor
17:00 06.07.2012.

Ili se autoru zurilo na cugu ili na wc- zaboravio je islkjuciti ctrl dugme....wIMBLDON

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije