Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS

Donna Vekić u prvom četvrtfinalu, Ivan Dodig počeo s challengerima

'10.05.2011., Zagreb - Na SRC Mladost poceo Pliva Zagreb Open teniski turnir. 2. kolo,  Mateja Kraljevic - Donna Vekic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Antonio Bronic/PIXSELL
12.09.2012.
u 18:01

Mlada Osječanka postigla je u Taškentu pet pobjeda u nizu, i to bez izgubljena seta. Za polufinale će igrati sa Srpkinjom Jovanovski

Hrvatskim je tenisačicama ovaj tjedan počeo više nego dobro. Na 220.000 USD vrijednom WTA turniru u Quebecu (Kanada) prvo su kolo prošle obje naše predstavnice. Petra Martić, koja je postavljena za sedmu nositeljicu, postigla je prvu pobjedu nakon Roland Garrosa, sa 6:4, 7:5 nadjačala je sretnu gubitnicu, 18-godišnju Amerikanku Jessicu Pegulu, 165. na WTA listi. Nešto poslije, u drugo je kolo ušla i Mirjana Lučić, sa 6:4, 3:6, 7:6 (5) bila je bolja od kanadske kvalifikantice Heidi El Tabakh, 164. tenisačice svijeta.

Mlada Osječanka Donna Vekić (16 godina) učinila je korak više. Na jednako vrijednom WTA turniru u Taškentu (Uzbekistan) ušla je u četvrtfinale (prvi u karijeri) nakon što je sa 6:2, 6:2 pobijedila Španjolku Laru Arruabarrena-Vecino, 91. igračicu svijeta. Donna, koja je došla iz kvalifikacija i u Taškentu dosad nije izgubila ni set, u četvrtfinalu će za suparnicu imati Srpkinju Bojanu Jovanovski, 72. tenisačicu svijeta.

Muški nastupaju na challengerima. U Banjoj Luci nastupila su četvorica: u prvom kolu ispao je Dino Marcan, a prošli su Franko Škugor, Antonio Veić i Nikola Mektić. Škugor je, međutim, u drugom kolu jučer eliminiran od Nijemca Monekea sa 3:6, 4:6.

Ivan Dodig nastupa u Petangeu (Luksemburg), a u prvom kolu nadjačao je Francuza Ouannu (124. na svijetu) sa 6:4, 6:3. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije