Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osječanka Donna Vekić (13)

Donna ima potencijal za prvih 10 na svijetu

'slavonija,21.10.2009,osijek,hrvatska,talentirana osjecka tenisacica donna vekic 13god,osvojila turnir kraljevine bahrein do 18 godina,donna vekic na treningu Photo: Marko Mrkonjic/VLM'
'Marko Mrkonjic/VLM'
11.11.2009.
u 08:20

Iznimno darovita 13-godišnja tenisačica iz Osijeka Donna Vekić sljedeće godine ulazi u svijet profesionalnog tenisa, a prema onome što je dosad postigla - za nekoliko godina mogla bi se pridružiti najpoznatijim svjetskim imenima današnjega ženskog tenisa.

Stopama sestara Williams

Njezini su je roditelji, Brankica i Igor, na teniske terene osječkog kluba Olimpija odveli kad je imala šest godina, a s osam njezin već tada evidentan potencijal odlučili su provjeriti na Floridi na teniskoj akademiji Nicka Bollettierija s kojim su radili Agassi, Sampras, Seleš, Pierce, Kurnjikova, sestre Williams, Hingis, Janković, Šarapova, ali i naše Majoli i Lučić.

Godinu kasnije osvojila je turnir koji se u okviru Akademije organizira za djevojčice do 10 godina, a konačnu odluku da svoju kćer usmjere prema profesionalnom tenisu bilo je prvenstvo Hrvatske do 12 godina, koje je suvereno osvojila, iako je ona imala - 10 godina.

Prošlog mjeseca iz tek trećeg pokušaja suvereno je osvojila svoj prvi ITF turnir - Bahrein Junior Championship do 18 godina. Kao najmlađa sudionica i bez izgubljenog seta.

– To je njezin najveći uspjeh i za sada se drži "prolaznog vremena" u razvoju kojeg su imale vrhunske igračice – objasnio je otac Igor.

Na žalost, konkretnu pomoć i podršku nema u svom gradu niti u institucijama hrvatskog tenisa, no zato ima od Bollettierija. Već dvije godine članica je njegove i najveće svjetske sportske agencije IMG. Trenira u Londonu s Davidom Felgateom (trenirao Henmana) i kod Swena Goenwelda iz Adidas Teama (trenirao Ivanović), a u Osijeku kod Davora Grgića.

Trenira sedam sati dnevno

Učenica 7. razreda osječke OŠ D. Cesarić, gdje god da se nalazi, trenira oko sedam sati dnevno, a potom još nekoliko sati uči za ispite.

– Volim napadački tenis kakav igraju Federer i Šarapova – rekla nam je ta visoka djevojčica snažnog servisa i preciznog forhenda. Osim u tenisu, najviše uživa u igri s terijerom Hikom. Naravno, kad je u Osijeku!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije