Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Đoković: 'Kriv' je Davisov kup

djokovic (1)
Pixsell
30.01.2011.
u 12:06

Srbinu je trebalo 2 i pol sata da dođe do druge pobjede na Australian openu. Britanskom tenisaču to je drugi uzastopni poraz u finalu Australian opena.

Fred Perry i dalje čeka nasljednika, ni nakon 75 godina i više od 270 odigranih turnira Velika Britanija nema novog osvajača Grand Slama. Andy Murray i treći je put dobio tanjur namijenjen finalistu, nakon US Opena 2008. (Federer) i Australian Opena 2010. (Federer), ovog mu je puta sve uzeo Novak Đoković. Briljantan turnir najveći je srpski tenisač okončao uvjerljivom finalnom pobjedom 6:4, 6:2, 6:3 i svojom drugom krunom u Melbourneu, nakon što je prije tri godine u finalu svladao Francuza Tsongu.

– Ovaj naslov posvećujem obitelji, braći i curi Jeleni te svima onima koji su svih ovih godina bili uz mene. Nakon Davisova kupa, osvojio sam i Grand Slam turnir. Ja živim san svakog tenisača. Razlog je to što sam posvećen sportu više nego ikad. Od prvog do posljednjeg poena odigrao sam sve kako sam zamislio i dogovorio s trenerom. Vraćam se još jednom Davisovu kupu jer je taj naslov zaslužan za sve ovo. Nakon osvajanja osjećam se odlično na terenu, željan sam mečeva i izazova – naglasio je Đoković, koji je postao 13. tenisač u Open eri s dva osvojena naslova u Melbourneu.

– Igrao sam bolje nego lani protiv Federera, no Novak je igrao nevjerojatno. Ovakvom bi igrom dobio bilo kojeg suparnika. Naravno da bi svatko tko je igrao u tri finala Grand Slama volio da je osvojio jedan naslov. Ja nisam. Treba raditi i biti strpljiv. I nadati se da će se to dogoditi – razočaran je bio Murray.

– Mogu razumjeti kako se Andy osjeća, strašno ga poštujem kao igrača. Ne sumnjam da će uskoro i on osvojiti prvi Grand Slam, ima sve što je potrebno za to – utješio je Britanca Đoković.

Komentara 42

PO
postar
14:02 30.01.2011.

A ja mislio da ste vi Hrvati malo\'\'ozdravili\'\'....

DU
Deleted user
13:13 30.01.2011.

E moji Srbi,zahvalite vi nasem Dodigu sto je pustio mec vasem Djoletu.

Avatar morski covik 1
morski covik 1
15:36 30.01.2011.

Sjajna igra, cestitke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije