Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP BASEL

Đoković prekinuo Federerov niz u rodnom gradu

Novak Đoković
AFP
08.11.2009.
u 18:10

Roger Federer, najbolji svjetski tenisač, nije uspio upisati jubilarnu dvadesetu uzastopnu pobjedu na ATP turniru u Baselu, gradu u kojem je rođen prije 28 godina.

Srpski tenisač Novak Đoković novi je pobjednik dvoranskog ATP turnira u Baselu, nakon što je sa 6-4, 4-6, 6-2 pobijedio Federera (nakon dva sata i deset minuta igre). Švicarac je osvojio 61 naslov u karijeri, rekordnih 15 Grand Slam turnira, a na ATP turniru u Baselu je bio pobjednik na zadnja tri izdanja, te je do finala imao niz od devetnaest uspjeha.

Đoković je kompletno gledano bio bolji igrač u finalu, makar Federer može žaliti za break loptama, kojih je imao više tijekom meča (11-8). No, potonuo je zbog jako lošeg ulaza u posljednji set, u kojem je Đoković s dvostrukim breakom startao s 4-0.

Federer je imao malu nadu kada je došao do tri vezane break prilike (0-40) pri vodstvu Đokovića 4-1. Niti jednu od prilika nije iskoristio, čime je označen kraj njegovog pobjedničkog niza u Baselu.

Mogao je Đoković i ranije dobiti meč, jer je imao 6-4, 2-0. Tada je, ipak, Federer vratio zaostatak, a potom i napravio break kojim je došao do trećeg seta.

Bio je ovo njihov četrnaesti međusobni meč u karijeri, a trenutačno Federer ima 9-5. Petnaesta je ovo ATP titula za Novaka Đokovića, te četvrta u ovoj godini.

ATP Basel, finale:
Đoković (2) - Federer (1) 6-4, 4-6, 6-2

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stefica50
19:27 08.11.2009.

Bravo!Djokovic je pravi borac ,cestitke od srca!!!

SA
santorini31
18:38 08.11.2009.

Pobediti ledenog Svajcarca u njegovom gradu,u njegovoj zemlji ogroman je uzpeh!Svaka cast Nole!

DR
dragana
10:19 09.11.2009.

Bravo, Novače. Lep, pametan,srčan, oduševljena sam .Srbija se ponosi tobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije