Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Đoković prejak za Ljubu, mlako navijanje u Splitu

Đoković Ljubičić (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/10
09.07.2010.
u 16:44

Nije Ivan Ljubičić mogao protiv Novaka Đokovića, Srbija je protiv Hrvatske u četvrtfinalnom meču Davis kupa povela s 1:0.

Na kraju je bilo uvjerljivih 3:0 (7:6(3), 6:4, 6:1) za Đokovića, koji je od objektivne splitske publike dobio zaslužen pljesak.

Cijeli meč praktički je stao u u tie-break prvog seta. Ljubičić je od 2:5 došao na 5:5, ali u tie-breaku Đoković je kod vodstva 5:3 odigrao krasan poen, a na set lopti je loptica dotakla vrh mreže, prevarila Ljubičića...

- Ivan Ljubičić vas moli da ne dobacujete dok traje poen - u završnici tog prvog seta oglasio se službeni spiker.

- Eto mu sad, najvažnije je bilo da se njegov prijatelj Đoković dobro osjeća - nakon meča komentirao je jedan od šest tisuća navijača.

Spaladium arena za vrijeme Ljubičićevog meča nije bila puno, na tribinama je bilo oko šest tisuća gledatelja, ali dosta dobrih mjesta zjapilo je prazno.

- Nisu došli oni koji su ulaznice dobili besplatno - dobacio nam je jedan od čelnika HTS-a. Ozračje, unatoč svim najavama o žestokom dvoboju u uzavrelom Splitu, nije bilo ni izbliza takvo. Navijanje je bilo mlako, tek u nekoliko navrata publika se malo zapalila. Ali, sve zajedno bilo je slabo, ni blizu očekivanog. Vjerojatno je i Đokovićev uvjerljiv pohod tome doprinio.

Najviše pažnje izazvao je Oko sokolovo. Teniska federacija je o svom trošku postavila deset kamera, uložila sto tisuća USD, a sve je to odrađeno na inicijativu reprezentacije Srbije. U nekoliko navrata, posebno u prvom setu Đoković je zatražio intervenciju Oka sokolova i tri puta mu je pomoglo, "out" linijskoj suca bio je poništen. A publika se zabavljala. Dok se na velikom semaforu loptica vrtila navijači su je pratili "oooooooo", i ovisno o tome tko je tražio intervenciju i što su kamere pokazale čulo se "uuuuuuu" ili kao znak odboravanja "eeeeeee".

Ljubičić je u drugom setu imao tri kriva zahtjeva. Srpskih navijača nije bilo. Govorilo se o tome kako će doći njih tisuću, pa je predsjednik saveza Slobodan Živojinović rekao da će ih doći oko 300. Na kraju ih je bilo tridesetak, i to većinom obitelj Novaka Đokovića. Bili su na tribinama odmah iza klupe na kojoj je bila smještena reprezentacija Srbije.

Komentara 12

MA
MarijaSrbija
21:46 09.07.2010.

Hrvatići slabi ste za nas.Pokazali ste koliki ste seljaci.Pljujete nečiju himnu -sram vas bilo. Ali zato mi imamo Djokovića i Kecmana da vas za 0.06s utišaju

IV
ivoandric
17:10 09.07.2010.

Svaka cast Djokovicu! Cestitke i Ljubi na fer ponasanju. Ali onih par idiota sto kvare cjeli ugodjaj - njima nije mjesto na javnim dogadjajima.

SM
smjeskoh
17:52 09.07.2010.

Eh, gdje su sad oni likovi iz Dalmacije koji su srali po Istri da ne može napuniti sportsku dvoranu kad igra repka, da nije domoljubna, da tu žive četnici itd... A gdje bi bili? Sjede doma u foteljama ili se brčkaju na Bačvicama, a za repku im se živo je*e.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije