Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBACIO MURRAYA U PET SETOVA

Đoković: Iscrpljen sam, ne znam hoću li se oporaviti

'World number one Novak Djokovic of Serbia returns the ball to Roger Federer of Switzerland during their Mubadala World Tennis Champisonship semi-final match in Abu Dhabi on December 30, 2011. Djokovi
'MARWAN NAAMANI'
27.01.2012.
u 14:42

Novak Đoković pobijedio je nakon pet sati igre Andyja Murraya (6:3 3:6, 6:7, 6:1, 7:5) i ušao u finale Australian Opena gdje ga čeka Nadal.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković (24) u maratonskom je polufinalu protiv Andyja Murraya (24) ostvario 400. pobjedu u karijeri, u pet setova (6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5), za četiri sata i 48 minuta igre.

Odmah na sklekove

Srbin će se za treći naslov u Melbourneu boriti u nedjelju ujutro protiv Rafaela Nadala (25), kojega je pobijedio u posljednjih šest finala (Indian Wells, Miami, Madrid, Rim, Wimbledon, US Open), ali Španjolac još uvijek u međusobnim susretima vodi sa 16:13. Ovo će im biti prvi sudar u Melbourneu.

– Iscrpljen sam, ali uvijek imam visoke ciljeve i očekujem najbolje. Nadal mi je najveći suparnik u posljednjih godinu dana, imao sam uspjeha protiv njega u 2011. i to mi daje razloga da vjerujem u pobjedu. No upitno je moje fizičko stanje i hoću li se uspjeti oporaviti – kazao je Đoković, a Jimu Courieru neposredno nakon meča s Murrayem na terenu je kazao:

– Kako bih se što bolje pripremio za Nadala, već večeras počet ću raditi sklekove!

Ženski finale igrat će u subotu (9.30) dvije najglasnije tenisačice na Touru. Bjeloruskinji Viktoriji Azarenki (22) ovo je prvo finale Grand Slama, dok Ruskinja Maria Šarapova (24) već ima tri velika naslova iz pet finala.

Bit će ovo dvoboj za oči, ali ne i za uši publike u Rod Laver Areni. Buka koju Azarenka stvara je 99 decibela, dok je Šarapova još dva decibela glasnija. Obje su, primjerice, bučnije od buke – motocikla.

Trenutačni je međusobni omjer 3:3, a Azarenka je slavila u dva posljednja finala, u Stanfordu 2010. i Miamiju 2011. godine.

– Ovo je posve drugačiji meč. Maria sada dolazi s mnogo većim motivom nego u prethodna dva finala – kazala je Azarenka.

Pobijedi li Bjeloruskinja, postat će tek treća igračica kojoj je pobjeda na Grand Slamu donijela prvo mjesto na WTA ljestvici. Martina Navratilova postala je broj 1 osvojivši Wimbledon 1978. godine, a Ani Ivanović to je uspjelo trijumfom u Parizu 2008. godine.

Maria pobjednica iz 2008.

Maria Šarapova posljednji je put bila svjetski broj 1 u srpnju 2008. godine, a skupila je 17 tjedana na toj poziciji.

– Bila sam već broj 1 pa bi mi u ovom trenutku više značilo osvojiti Grand Slam, to je uvijek glavni cilj – kazala je Šarapova, pobjednica Melbournea iz 2008. godine.

Komentara 20

KT
kohorta@tenja
15:14 27.01.2012.

To Djoker!!! Voli te Tenja!!!!!!! Bravo majstore!!!!!!

PA
papa
15:17 27.01.2012.

Ah, hebate Irud!! Pa ovo ce danas biti slavlje.Novak pobedio,rukometasi ce da pobede hrvatsku, a vaterpolisti italiju. PA ONDA SVI U NEDELJU PO 2 ZLATA I JEDAN GRAND SLUM.

ZD
Zoran-Düsseldorf
11:42 29.01.2012.

Ma nema veze Nole,i da izgubis nece biti smak sveta,nije sramota izgubiti od Nadala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije