Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE WIMBLEDONA

Đoković: Ispunio sam jedan san, danas želim i drugi

Novak Đoković
AFP
03.07.2011.
u 10:15

Murray će osvojiti Wimbledon, no tek onda kad Nadal, Doković i Federer odu u mirovinu – zbija šale domaći tisak.

Srpski je tenis danas u prilici dobiti prvog pobjednika "turnira svih turnira". Novak Đoković postao je polufinalnom pobjedom nad Tsongom novi "broj jedan", a sad ima priliku u srazu s braniteljem naslova Nadalom osvojiti i svoj najdraži turnir.

Nadal 20 u nizu

– Želim uživati u današnjem finalu. Uvijek sam se zamišljao u finalu Wimbledona, kako podižem taj trofej. Imao sam uspona i padova na ovom turniru, no drago mi je što sam riješio sve probleme koje sam imao u prijašnjim mečevima s Baghdatisom i Tomićem. Broj jedan posebna je stvar. Roger i Rafa bili su toliko dominantni prijašnjih godina pa pored njih nitko nije imao izgleda doći na vrh. Trebalo se sve poklopiti, morao je doći netko tko je izgubio samo jedan meč u sedam mjeseci da bi došao na prvo mjesto. Ako netko to još može, onda svaka čast – rekao je Đoković koji je ove godine u finalima četiri puta pobijedio Nadala.

– Zbog ovogodišnjih pobjeda Đoković je u psihološkoj prednosti, no svaki je meč novi početak i ja uvijek dajem sve od sebe – poručuje uoči finala Nadal koji ima 20 uzastopnih pobjeda na wimbledonskoj travi. Osvojio je naslov 2008.i 2010., a 2009. nije igrao (ozljeda).

Inače, subota je bila dan kad je domaći tisak oplakivao Andyja Murraya nakon poraza od Nadala.

– Žao mi je zbog Andyja, no što se može – rekao je Nadal koji suosjeća s britanskim "brojem jedan".

Ismijavali Murraya

No novinari nizu štedjeli Murraya.

– Rafa je prije meča zbog bolova u stopalu primio anestetik. A onda je to isto on učinio Murrayu. Svima je bilo bolno gledati, no Andy nije osjetio ništa. Murray će jednog dana osvojiti Wimbledon, no tek onda kad Nadal, Đoković i Federer odu u mirovinu – piše kolumnist Suna. Ni ostali nisu bili mnogo blaži. Dan nakon polufinala Murray za njih više nije britanska zvijezda nego samo "običan Škot". Britanci novog finalista čekaju 73 godine, pobjednika i dvije godine dulje. Nada uvijek umire posljednja...

Ključne riječi

Komentara 24

OB
-obrisani-
15:06 03.07.2011.

Bebek2 Promijenio je dilera!

OB
-obrisani-
12:18 03.07.2011.

munja nebeska.....nole gromovnik...

Avatar netstoper
netstoper
18:16 03.07.2011.

ako je pobjednik... to nije razlog da morate toliko s********po hrvatskim portalima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije