Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Dodiga porazio Soeda, Karlović izjednačio

\'05.03.2011., Zagreb - Dom sportova, prvo kolo ITF Davis cupa, Hrvatska - Njemacka. Utakmica parova, Ivan Dodig, Ivo Karlovic - Christpher Kas, Philipp Petzschner. Goran Prpic Photo: Marko Lukunic/PI
Marko Lukunic/PIXSELL
10.02.2012.
u 09:04

Nakon prvog dana prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa Hrvatska u Japanu protiv domaćina stoji 1:1.

Malo je nedostajalo da hrvatski tenisači na gostovanju u Japanu nakon prvog dana povedu sa 2:0. Ivan Dodig dobio je prva dva seta i imao rani break u trećem (1:0 i servis) protiv Goa Soede. No, dopustio je Japnacu da se izvuče, da odvede susret u peti set i da sa 6:7 (3), 3:6, 6:4, 6:3, 7:5 donese Japanu prvu pobjedu u Svjetskoj skupini (prethodna dva susreta Japan je izgubio sa 0:5).

Karlović: Moj najbolji meč

I kako je Dodig neočekivano izgubio, tako je Ivo Karlović pomalo neočekivano pobijedio, sa 6:4, 6:4, 6:3, u dvoboju s favoriziranim Keijem Nishikorijem, 20. tenisačem na svijetu. Ivo je u sva tri seta na svoj servis izgubio samo 12 poena i nijednom nije bio u opasnosti da ga izgubi.

– Igrao sam odlično, pokušavao sam iskoristiti svaku priliku da odem naprijed. Nisam ulazio u dugačke izmjene s osnovne crte jer on je u tome pravi majstor. Zadovoljan sam igrom, ovo mi je jedan od najboljih mečeva koji sam ikada odigrao u Davisovu kupu. Osjećam da iz meča u meč igram sve bolje – istaknuo je div sa Šalate.

Dodig: Nisam zabrljao

I Soeda je izjavio da je protiv Dodiga odigrao najbolji meč. I to ne samo u Davisovu kupu, nego uopće u karijeri. Igrali su četiri sata i pet minuta, a završnica je bila posebno dramatična jer je Dodig u petom setu propustio break-loptu za vodstvo od 5:3.

– Imao sam meč u rukama, ali nisam iskoristio svoje prilike. No, ne mogu reći da sam nešto posebno zabrljao. On je doista odigrao vrlo kvalitetno i sve se više dizao što je meč išao dalje. Tjelesno se dobro osjećam. Rekao sam prije nekoliko dana da se fizički dižem, pa tako nakon današnja četiri sata na terenu nemam nikakvih problema. Nadam se da ću uskoro i češće pobjeđivati – kazao je Dodig, koji je u dvoboju sa Soedom, od kojega je jednom već izgubio, odservirao 23 asa.

U subotu se sastaju parovi, nominirani su Ito i Sigita za Japan te Karlović i Zovko za Hrvatsku.

Ključne riječi

Komentara 6

KA
Karlek1
18:16 11.02.2012.

Po dresovima naših tenisača uopće se ne može znati za koju zemlju oni igraju. Zašto ne nose hrvatske kockice... ???

JO
jolly
09:55 10.02.2012.

Igrao je Dodig, a ne Čačić

PR
PrisojeTG
10:04 10.02.2012.

Da je Goran bio tamo bilo bi 3:0 a ne 3:2 za Japan itd..itd...previše znam što se događa u tenisu ...5:0 za Japan....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije