Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI NASLOV U PARU

Dodig: Maštao sam o nastupu na finalu sezone i to mi se ostvaruje

Ivan Dodig Daniel Evans (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
13.10.2013.
u 15:48

- Nastup na završnom turniru u Londonu za nas je vrlo važan. Maštao sam o nastupu na finalu sezone i sada mi se to i ostvaruje - kazao je Dodig.

U dramatičnom finalu turnira parova u Šangaju Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo pobijedili su Španjolce Davida Marrera i Fernanda Verdasca sa 7:6 (2), 6:7 (6), 10:2 u dvoboju u kojem niti jedan tenisač nije izgubio svoj servis. Hrvat i Brazilac zaradili su tako 226.000 USD i po 1000 ATP bodova s kojima su došli na treće mjestu u poretku parova. Njihov nastup na završnom turniru osam najboljih kombinacija u Londonu sad je posve izvjestan, iako teoretski još nije zajamčen.

- Nastup na završnom turniru u Londonu za nas je vrlo važan. Nakon wimbledonskog finala i ovog naslova u Šangaju, pruža nam se nova velika prilika. Maštao sam o nastupu na finalu sezone i sada mi se to i ostvaruje - kazao je Dodig, a Melo je pridodao:

- Sjajan je osjećaj osvojiti turnir nakon teških mečeva protiv Federera, braće Bryan i sada u finalu. Doista sam sretan zbog ovog našeg uspjeha u Šangaju.    

Dodigu je to prvi osvojeni turnir u konkurenciji parova (uz još četiri finala), dok je Melu to 12. trijumf (uz još 12 finala). Tako je na najbolji način zaokružena suradnja dvojice tenisača koja je započela u veljači 2012. na turniru u Memphisu. Već u tom prvom nastupu Hrvat i Brazilac došli su do finala, zaključili su da odgovaraju jedan drugome (i odlično se nadopunjavaju) i u međuvremenu postigli 39 pobjeda i 27 poraza.

Dodig će biti prvi hrvatski tenisač koji će nastupiti na završnom turniru parova. A posljednji Hrvat koji je nastupio u finalu sezone u bilo kojoj konkurenciji bio je Ivan Ljubičić koji je 2006. godine nastupio u Šangaju na turniru pojedinaca.     

Iako najveći, Dodigov pothvat nije jedini nedjeljni uspjeh hrvatskog tenisa. Naši su tenisači i tenisačice ovaj tjedan nastupili u čak osam finala što je povijesni doseg jer takvo što se dosad nikad nije dogodilo. Jednako Dodigu dokraja su otišli i Mate Pavić, koji je osvojio Futures u Antalyji, drugi u karijeri (u finalu pobijedio Austrijanca Dennisa Novaka sa 6:4, 6:2), Nikola Mektić, koji je u Solinu osvojio svoj 13. Futures (u hrvatskom finalu nadjačao Matu Delića sa 7:6 (5), 7:6 (2)), ali je i Delić dobio jedan finale, u parovima su on i Tomislav Brkić (BiH) pobijedili rusku braću Kondulukov sa 4:6, 6:2, 10:7. Finale su još igrale Ajla Tomljanović u Maconu (SAD), Mirjana Lučić-Baroni u pojedinačnoj i Ana Vrljić u konkurenciji parova u Joue Les Toursu (Francuska).  

>> Dodig i Melo osvojili turnir u Šangaju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije