Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problematični desni ručni zglob

Del Potru upitna čak i cijela 2010. godina

Del potro
Reuters
05.05.2010.
u 10:38

U utorak je objavljena prva informacija o prilično lošem stanju desnog ručnog zgloba argentinskog tenisača Juana Martina del Potra, inače petog igrača na ATP ljestvici.

Službeno je Del Potro najavio da ne postoji nikakva šansa da se oporavi do 23. svibnja kada u Parizu započinje drugi Grand Slam turnir godine, Roland Garros.

No, 24 sata kasnije loše vijesti su postale još gore. Izgleda sasvim realno da Del Potro ne odigra niti jedan meč i tijekom travnatog dijela sezone, pa tako i Wimbledon, a natamniji scenarij govori da se tenisu uopće neće vratiti tijekom ove 2010. godine. To bi trebalo značiti da se neće pojaviti niti u New Yorku, gdje bi branio prošlogodišnji naslov pobjednika US Opena, kada je u finalu pobijedio Švicarca Rogera Federera.

- U ovom trenutku nitko ne zna koliko će trajati rehabilitacija, ona ovisi o mali milijun sitnica. No, predloženo mi je da nikako ne žurim s povratkom - rekao je Del Potro.

Svjetski mediji prenose da je prvi mogući termin njegova povratka američka turneja tijekom ljeta (neposredno uoči US Opena), makar će sve biti jasnije nakon što bude obavljena operacija desnog zgloba u Rochesteru, američkoj saveznoj državi Minnesota.

Veliki dio prošle godine zbog ozljede kuka nije igrao drugi sjajni Argentinac David Nalbandian. Ova ozljeda Del Potra je novi udarac ispod pojasa i argentinskim Davis Cup ambicijama. Prije dvije godine su igrali domaći finale i bili poraženi od Španjolaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije