Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP ŠANGAJ

Davidenko bolji od Nadala u finalu

Nikolaj Davidenko
AFP
18.10.2009.
u 13:12

Ruski tenisač Nikolaj Davidenko pobjednik je jakog ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, na kojem je imao status šestoga nositelja.

Sjajnom igrom izborio je osmi igrač svjetske ljestvice tenisača profesionalaca pobjedu nad Novakom Đokovićem u polufinalu, a sve je ponovio i dan kasnije u izvrsnom finalnom meču protiv drugog tenisača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala, kojeg je svladao 7-6(3), 6-3.

Dva sata i tri minute odličnog tenisa prošle su u sigurnijoj igri Rusa koji je došao do treće pobjede u sedmom meču protiv bivšeg broja jedan ATP-ove ljestvice. Imao je Davidenko prednost breaka u prvome setu (vodstvo 2-1), no i dopustio Nadalu da se vrati u meč (kod 4-4) i prvi osigura trinaestu igru u kojoj, ipak, nije mogao više od tri puta proslaviti poen.

Unatoč ukupno čak 38 neprisiljenih pogrešaka (Nadal 23), Davidenko je vrlo dobro izgledao i u nastavku igre. Uzeo je Španjolcu servis, te poveo 4-2, a potom mirno priveo meč kraju. Drama na meč-loptu, kada je Nadal pozvao hawk-eye na svoju sumnjivu loptu, tek je zakratko odgodila slavlje Rusa, kojem je video-snimka išla u prilog.

Rusu je ovo, nakon Kuala Lumpura, Umaga i Hamburga, četvrti i najznačajniji osvojeni turnir u godini. Ukupno je stigao do brojke od 18 osvojenih turnira.

ATP Šangaj, finale:

Davidenko (6) - Nadal (1) 7-6(3), 6-3

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:16 18.10.2009.

Mali, ali tehničar! Nije veći od 1.78 m, ali zato ima vrhunsku tehniku. Gotovo savršenu. To je Kolja, velemajstor teniske igre! Jadni Rafa, bila je to rafalna paljba sa svih dijelova terena. Jest, Kolja je ispucao prilično ćoraka, ali jeje u presudnim trenucima namjestio nišanske sprave i skidao paučine s kutova. A što reći za one voleje s “osnovne linije”… Tomás Carbonell, sukomentator španjolske televizije, nije prestajao hvaliti Daviđenkovu izvedbu, govorio je da je to prava umjetnost. Nema Njikalaj moćan udarac, ali zato sve nadoknađuje tehnikom. I da, čim ga je supruga Irina preuzela u svoje ruke, otjerala Koljina brata i nećaka, Rus je zaigrao kao preporođen. A tek mu je 28…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije