Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLAJ DAVIDENKO

Davidenko: 2010. će biti moja najbolja godina

Nikolaj Davidenko
AFP
27.12.2009.
u 09:54

Ruski tenisač Nikolaj Davidenko (28) završio je 2009. godinu kao šesti igrač na svijetu. To, inače, nije njegova najbolja pozicija na kraju godine.

Prije tri godine je završio kao treći na ATP ljestvici, četvrti je bio 2007., a peti 2005. i 2008. godine. No, završnica 2009. je za Davidenka uistinu bila sjajna, te će ostati upamćen po sjajnim igrama u Šangaju gdje je slavio na turniru pobjedama protiv Novaka Đokovića (polufinale) i Rafaela Nadala (finale).

I sama završnica je bila njegova jer je pobijedio na ATP finalu u Londonu. Tamo je u polufinalu pobijedio prvog tenisača svijeta Rogera Federera, a u finalu je svladao pobjednika US Opena Juana Martina del Potra.

Za 2010. godinu Davidenko ima još veće planove.

- Sjajan kraj godine mi je dao silnu motivaciju za narednu godinu. Želim da 2010. bude posebna, najbolja u mojoj karijeri. Kroz prošle godine sam imao mnoge uspone i padove, nisam imao kontinuitet koji bi me držao u samom vrhu, a pritom mislim na prvo, drugo ili treće mjesto na ATP ljestvici - rekao je Davidenko i dodao:

- Nemam osvojen Grand Slam u karijeri, a mislim da mogu do njega i to će biti moj veliki, primarni cilj u 2010.

Inače, Davidenko je prihvatio poziv, te će prvi turnir nakon pauze odigrati u Abu Dhabiju (od 29. prosinca 2009.). Drugi put će u karijeri najbolji ruski tenisač nastupiti na tom turniru ekshibicijskog karaktera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije